Slovan si udržal tesné vedenie v Novokuznecku, vyhral 3:2

Potýčka medzi hráčmi Slovana Bratislava a Medveščaku Záhreb počas duelu v Bratislave 20. januára tohto roka, v ktorom Slovan vyhral 3:2.
Potýčka medzi hráčmi Slovana Bratislava a Medveščaku Záhreb počas duelu v Bratislave 20. januára tohto roka, v ktorom Slovan vyhral 3:2. (Autor: SITA)
Sportnet|29. jan 2016 o 11:16

Bratislavčania tak začali ďalší trip po klziskách súperov víťazne.

KHL - piatok:

Metallurg Novokuzneck - Slovan Bratislava 2:3 (0:1, 2:1, 0:1)

Góly: 23. Kousal, 40. Zemčenko (Plotnikov, Lebedev) - 1. A. Štastný (Tičar, Jeglič), 26. Jeglič, 58. Kundrátek (Kašpar)

Rozhodovali: Komarov, Safiullov Koršak, Černyšev, vylúčení: 4:6 na 2 min., navyše 20. Komaristij (Metallurg) 5 min.+DKZ za narazenie ma mantinel, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, zmeny: od 21. min. Rosandič namiesto Lužu, 3150 divákov.

Novokuzneck: Poďapoľskij - Kuklev, Ljamkin, Manuchov, Fairchild, Nekolenko, Glebov, Ščukin, Kapotov Lebedev, Zemčenko, Plotnikov Kaprizov, Poliščuk, Komaristij Kousal, Romanov, Jerdakov Mitrjakov, Semjonov, Makarenko

Slovan: Brust - Sersen, Kundrátek, Starosta, Švarný, Mihálik, Luža (od 21. min Rosandič) - Kašpar, Viedenský, Nedorost - Jeglič, Tičar, Šťastný - Miklík, Surový, Bartovič - Nagy, Lušňák, Skalický

sme.sk

BRATISLAVA. Hokejisti HC Slovan Bratislava uspeli v prvom dueli v rámci ďalšieho tripu, keď zdolali najslabší tím Kontinentálnej hokejovej ligy Metallurg Novokuzneck tesne 3:2.

V 11. min otvoril skóre útočník Slovana Andrej Šťastný, v 23. min vyrovnal Robert Kousal.

O tri minúty sa presadil slovinský reprezentant Žiga Jeglič, v záverečnej minúte prostrednej časti hry vyrovnal na 2:2 Ignat Zemčenko.

Rozuzlenie priniesla 58. min, v ktorej počas presilovej hry skóroval Tomáš Kundrátek.

Škvrnou zápasu bolo zranenie zadáka Patrika Luža, ktorého domáci útočník Alexander Komaristij v závere I. tretine zozadu nešetrne narazil na mantinel. Luža si pri náraze udrel hlavu a z ľadu ho museli odniesť na nosidlách. Obrancu Slovana ihneď previezli do nemocnice, kde sa podrobil vyšetreniam. Tie našťastie nepotvrdili podozrenia na zranenia v chrbtovej oblasti, Luža však utrpel zlomeninu ruky.

Bratislavčanov čakajú počas súčasného výjazdu ešte tri duely, postupne si zmerajú sily so Sibirom Novosibirsk (31.1.), Admiralom Vladivostok (2.2.) a Amurom Chabarovsk (4.2.).

Hlasy po zápase:

(zdroj: oficiálny web Slovana)

Miloš Říha (tréner Slovana): "Po náročnej ceste sme neboli v takom rozbehu a pohode ako v posledných zápasoch. Sme veľmi radi, že na začiatku výjazdu sme dokázali zvíťaziť a zobrať z Novokuznecka všetky tri body. Pre mužstvo je to do ďalších stretnutí nesmierne dôležité."

Tomáš Kundrátek, obranca a strelec víťazného gólu Slovana: "Bohužiaľ, dnes sme si to zbytočne skomplikovali. Nakoniec to dobre dopadlo vďaka presilovkovému gólu dve minúty pred koncom. Na úvod tripu sú to hlavne nesmierne dôležité tri body. Teraz sa musíme dobre vyspať a pripraviť sa na Sibir, čo je výborné mužstvo, takže sa musíme vo všetkých smeroch ešte o čosi zlepšiť, ak tam chceme byť úspešní."

Andrej Šťastný, útočník a strelec prvého gólu Slovana: "Myslím, že sme začali celkom dobre, zachytili sme úvod zápasu, na čo sme sa pripravovali a využili hneď našu prvú presilovku. Potom sme mohli dať aj ďalšie góly a súpera definitívne zlomiť v päťminútovej presilovke. Vďaka dvom našim vylúčeniam z nej však nič nebolo a celkove ten úsek hry nám veľmi nepomohol. Zápas bol nakoniec dramatický až do samého konca a chvalabohu, že z neho máme tri body."

Žiga Jeglič, útočník a strelec druhého gólu Slovana: "Je to mimoriadne dôležité víťazstvo za tri body. V zápase sme žiaľ vyrobili hneď niekoľko hrubých chýb, ale nakoniec sa budú rátať len tie tri body, ktoré sme dnes vydolovali. Presne takto sme chceli začať tento trip."

Online prenos

III. tretina

60. min - Tretia tretina sa skončila, Slovan Bratislava si udržal najtesnejšie vedenie a zvíťazil na ľade Metallurgu Novokuzneck 3:2.

58. min - Už po niekoľkých sekundách využívajú Bratislavčania presilovú hru, Lukáš Kašpar spoza bránky našiel českého krajana Tomáša Kundrátka, ktorý strelil tretí gól svojho tímu.

57. min - Na trestnú lavicu odchádza domáci bek Ljamkin a Slovan má príležitosť rozhodnúť tento zápas.

56. min - Domáci gólman Poďapoľskij sa vyznamenal pri pokuse Tičara.

45. min - Gólman Brust zachránil hosťujúcim tím pri veľkej šanci Pavla Makarenka.

41. min - Tretia tretina sa začala.

II. tretina

40. min - Druhá tretina sa skončila.

40. min - Tri sekundy pred koncom prostrednej časti našiel Kirill Lebedev z ľavej strany Ignata Zemčenka, ktorý nekompromisne bez prípravy vyrovnal na 2:2.

38. min - Výraznejšie šance neprichádzajú ani na jednej strane, Slovan si drží tesné vedenie 2:1.

29. min - Slovan bude hrať v oslabení, na trestnú lavicu odišiel Ladislav Nagy.

26. min - Slovan sa opäť ujíma vedenia, na 2:1 z pohľadu hostí upravil slovinský zakončovateľ Žiga Jeglič.

23. min - Brankár Slovana Brust zle vyhodil puk a domáci hráč Robert Kousal vyrovnáva na 1:1.

21. min - Druhá tretina sa začala.

I. tretina

20. min - Prvá tretina sa skončila.

20. min - V poslednej minúte úvodného dejstva dochádza k dlhšiemu prerušeniu hry, na nosidlách odchádza do šatne Patrik Luža, ktorý zostal otrasený po súboji pri mantineli.

11. min - Žiga Jeglič v presilovej hre našiel z ľavej strany v medzikruží Andreja Šťastného, ktorý z prvej prestrelil domáceho gólmana - 0:1.

5. min - V prvej päťminútovke sa hra prelína z jednej strany na druhú.

1. min - Zápas sa začal.

Pred zápasom

Pred zápasom - Hráči Novokuznecku ťahajú sériu štyroch prehier v rade.

Pred zápasom - Bratislavčania dnes odohrajú prvý zo štyroch duelov v rámci ďalšieho vonkajšieho tripu. V posledných piatich dueloch trikrát zvíťazili a dva razy prehrali. Dnes nebude hrať najskúsenejší hráč Slovana Ľubomír Višňovský ani kanadský bek Cam Barker, ktorého kvária žalúdočné problémy.

Pred zápasom - Bratislavčania prileteli do Novokuznecku, teplomer ukazoval -19 stupňov Celzia.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovan si udržal tesné vedenie v Novokuznecku, vyhral 3:2