Slovan prehral s Torpedom 2:3 po nájazdoch

Na snímke gólová radosť slovanistov vpravo Milan Bartovič a vľavo Matt Murlay.
Na snímke gólová radosť slovanistov vpravo Milan Bartovič a vľavo Matt Murlay. (Autor: TASR)
SITA|14. sep 2014 o 12:56

Slovan má na konte 10 bodov a v tabuľke Západnej konferencie mu patrí 3. priečka.

Slovan - Nižnij Novgorod 2:3 sn (1:2, 1:0, 0:0)

Góly a asistencie: 36. Nagy (Sersen), 3. Bartovič (Baranka, Sersen) - 16. Salminen (Immonen), 18. Immonen (Bernacky, Potapov), rozhodujúci nájazd Immonen, 10 055 divákov

Vylúčení: 4:8 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Bulanov, Sergejev - Balodis, Birin (všetci Rus.)

Zostava Slovana: Janus – Baranka, Sersen, Vondrka, Nedorost, Nagy – Sigalet, Starosta, Hudáček, Surový, Netík – Mihalik, Brejčák, Bartovič, Tičar, Murley – Luža, Ölvecký, Bližňák, Jeglič

Torpedo: Kasutin - Hietanen, Bernackij, Grigorjev, Valentenko, Babčuk, Chomickij, Aliajev - Denis Kazionov, Galuzin, Krasnoslobodcev - Kuľomin, Dmitrij Kazionov, Drugov - Wolski, Immonen, Salminen - Žarkov, Potapov, Nokelainen - Dvurečenskij

BRATISLAVA. Hokejisti Slovana Bratislava prehrali druhýkrát v Kontinentálnej hokejovej lige 2014/2015, v Slovnaft Arene neuspeli s Torpedom Nižnij Novgorod 2:3 po samostatných nájazdoch. Slovan má na konte 10 bodov a v tabuľke Západnej konferencie mu patrí 3. priečka.

Bratislavčania po návrate z Ruska podali bojovný výkon, hostia víťazstvo strhli na svoju stranu v rozstrele zásluhou Jarkka Immonena. V domácom drese sa presadil aj Ladislav Nagy, ktorý strelil už šesť gólov v KHL 2014/2015.

V bránke Slovana absolvoval tohtosezónnu premiéru Jaroslav Janus, v útoku po doliečení sa prvýkrát v ročníku nastúpil Mário Bližňák. S Nižným Novgorodom sa Bratislavčania stretli v KHL piatykrát v histórii a štvrtýkrát prehrali. Doma ešte Torpedo nedokázali zdolať.

Slovan sa najbližšie predstaví v nadnárodnej lige v utorok 16. septembra, keď o 19.00 h privíta v Slovnaft Arene Severstaľ Čerepovec.

Hlasy:

Milan Bartovič (kapitán Slovana): "Vedeli sme, že na nás čaká ťažký zápas. Novgorod má každý rok dobrý tím hrajúci fyzicky, čo sa potvrdilo. Za nami je vyrovnaný zápas, prehrali sme na trestné, máme bod. Mrzí ma druhý gól, mali sme čistý puk na hokejke, sami sme si to tam zamotali a padol pre nich dôležitý zásah. Dnes sme mali šance aj na vyšší bodový zisk."

Ladislav Nagy (útočník Slovana): "Každý zápas je iný, všetky sú náročné. Musíme hrať celých šesťdesiat minút, dnes sme hrali podľa mňa iba štyridsať. Keď sme vyrovnali, boli sme na koni, mohli sme dať na 3:2, keď išiel Libor Hudáček sám. Nepodarilo sa a potom sme už nedokázali súpera zlomiť. V prvej tretine som sa necítil dobre, od druhej to bolo lepšie. Našej päťke sa zatiaľ darí, čo ma teší."

Rostislav Čada, tréner Slovana: "Dnes sme videli veľmi bojovný zápas. V prvej tretine sme mali slabšiu chvíľku, keď sme inkasovali dva góly. Horší sme boli aj na začiatku druhej tretiny, ale hlavne fyzickou prácou a bojovnosťou sme sa vrátili do zápasu a dokonca sme boli v ďalšej fáze lepší ako súper. Trafili sme štyri čisté žŕdky a domnievam sa, že to bola hlavná príčina, prečo sme dnes nevyhrali. Bohužiaľ, v nájazdoch nám chýbal náš strelec Laco Nagy, ktorý sedel na trestnej lavici."

Ivan Baranka, obranca Slovana: "Mali sme dobrý vstup do zápasu, prvých desať minút sme kontrolovali puk a vytvárali sme si šance. Druhých desať minút nám však nevyšlo podľa našich predstáv, nemali sme taký pohyb. Súperovi to dodalo trošku krídla, dali vyrovnávajúci gól, boli v takej eufórii a po prvej tretine sme prehrávali 1:2. Ale ukázali sme charakter a proti tak kvalitnému mužstvu sme dokázali vyrovnať. V 3. tretine už šance lietali, mali ich oni aj my. Dospelo to až do nájazdov a to už je lotéria."

Jaroslav Janus, brankár Slovana: "Johan chytal skvele vo všetkých štyroch zápasoch, vždy náš tím podržal. Ja som čakal a na každý zápas som sa pripravoval rovnako, ako keby som išiel chytať. Dnes ráno som sa dozvedel, že idem do bránky. Bol som na to pripravený, ale mrzí ma, že sme to v nájazdoch nedotiahli do konca."

Online:

Predĺženie gól neprinieslo, v nájazdoch rozhodol Immonen, Slovan získal bod.

2:2 Nagy:

1:0 Bartovič:

Vyrovnávajúci gól strelil v závere druhej tretiny Laco Nagy, využil početnú výhodu o dvoch hráčov.

Immonen mohol v 23. minúte pridať svoj druhý gól v zápase, Janus mu v tom ale bravúrne zabránil.

V závere tretiny dvojica Immonen - Salminen rozhodla o tom, že Slovan ju prehral 1:2. Zvýšiť mohol Krasnoslobodcev.

Desať minút prvej tretiny priniesli azda len gólovú akciu domácich, ale veľa iného vzruchu diváci nevideli. Strely na bránku sú 10:8.

Pred zápasom:

BRATISLAVA. Slovan Bratislava nastúpi v nedeľnom stretnutí Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) proti Torpedu Nižnij Novgorod (17.00 h) v bránke s Jaroslavom Janusom, ktorý po prvý raz v sezóne dostane prednosť pred švédskym gólmanom Johanom Backlundom.

V útoku sa namiesto Patricka Whitea objaví uzdravený center Mário Bližnák, ktorý stmelí štvrtú formáciu s krídlami Petrom Ölveckým a Žigom Jegličom. Informoval o tom web hcslovan.sk.

V obrane belasých nenastala nijaká zmena, zostava je stále bez dvojice zadákov Martin Štajnoch, Kurtis Foster, ktorí absolvovali s mužstvom po zraneniach len dva spoločné tréningy a stále sa dostávajú do optimálnej formy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovan prehral s Torpedom 2:3 po nájazdoch