Slovan prehral doma s Nižnekamskom hladko 0:3

Proti Nižnekamsku nastúpili hráči Slovana pred vlastným publikom aj vlani na Štedrý deň. Aj preto hrali vtedy slovanisti v špeciálnych červených dresoch.
Proti Nižnekamsku nastúpili hráči Slovana pred vlastným publikom aj vlani na Štedrý deň. Aj preto hrali vtedy slovanisti v špeciálnych červených dresoch. (Autor: TASR)
Sportnet|28. sep 2015 o 19:14

Bratislavský tím nenadviazal proti hokejistom Neftechimiku Nižnekamsk na svoju poslednú výhru z Rigy.

KONTINENTÁLNA HOKEJOVÁ LIGA 2015/16:

Slovan Bratislava - Neftechimik Nižnekamsk 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)

Góly: 24. Zdunov (Grigorenko, Taffe), 48. Žukov (Stas, Milovzorov), 59. Berezin (Taffe, Grigorenko)

Rozhodovali: Kulakov, Cyplakov - Metalnikov, Sirotkin, vylúčení: 4:5 na 2 min., presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 7080 divákov

Slovan: Brust - Starosta, Švarný, Novák, Barker, Sersen, Mihálik, Luža - Jeglič, Tičar, Šťastný Kašpar, Nedorost, Nagy - Miklík, Surový, Bartovič Lušňák, Viedenský, Skalický

Nižnekamsk: Sudnicin - Berezin, Ogurcov, Rjasenskij, Sergejev, Bryncev, Ľamin, Kuzmin, Jevsejenkov - Lapenkov, Stas, Rybin - Žukov, Polygalov, Milovzorov - Grigorenko, Taffe, Zdunov - Chajrullin, Kulikov, Kitarov

BRATISLAVA. Hokejisti Slovana Bratislava odštartovali štvorzápasovú domácu sériu v KHL neúspešne, keď v pondelok podľahli na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu Neftechimiku Nižnekamsk 0:3.

V tabuľke Západnej konferencie im tak naďalej patrí so ziskom 19 bodov deviata priečka.

Po bezgólovej úvodnej tretine otvorili v 24. minúte skóre hostia zásluhou Pavla Zdunova. Domácim v stretnutí nevychádzali kombinácie a hoci si vytvorili niekoľko šancí, v koncovke boli tradične bezzubí.

A keď nakoniec Andrej Šťastný v tretej tretine puk dopravil do siete, tak mu rozhodcovia gól neuznali, lebo ho podľa nich ho dosiahol domáci útočník rukou.

V tretej tretine tak výhru Neftechimika spečatili v presilovke Michail Žukov a Maxim Berezin.

Zverencov trénera Miloša Říhu čakajú v rámci štvorzápasovej domácej šnúry ešte zápasy s Traktorom Čeľabinsk (v stredu 30. septembra o 19.30 h), Salavatom Julajev Ufa (v piatok 2.10. o 19.30) a Metallurgom Magnitogorsk (v nedeľu 4.10. o 17.30).

Priebeh:

Úvodná tretina priniesla vyrovnaný hokej priemernej úrovne, v ktorom napriek niekoľkým sľubným šanciam na oboch stranách diváci gól nevideli.

Brankár Neftechimiku Sudnicin zlikvidoval v 5. min. dorážku Kašpara a o tri minúty neskôr si poradil aj s príležitosťou Nagya, na opačnom konci klziska mohol otvoriť skóre nekrytý Sergejev, no Brust sa stihol premiestniť a jeho pokus kryl.

Následne skvele zasiahol betónom aj proti nebezpečnej strele Stasa z otočky. Skóre sa nemenilo ani pri šanci Nedorosta, jeho jemný teč po prihrávke Kašpara zneškodnil pozorný Sudnicin.

V závere tretiny pri oslabení Slovana sa neujali ani strely Ľamina a Grigorenka.

V úvode druhého dejstva bol blízko ku gólu Jeglič, ktorý dorážal z bezprostrednej blízkosti, no ako prví sa do streleckej listiny zapísali hostia.

Nagy v 24. minúte zbytočne sóloval v útočnom pásme, stratil puk, z čoho rezultoval brejk súpera a po prihrávke Grigorenka neobsadený Zdunov trafil presne do odkrytého ľavého horného rohu domácej bránky - 0:1.

Říhovi zverenci si potom dvakrát zahrali presilovku, no až na strelu Švarného si v nich nič nebezpečné nevytvorili. Slovan pokračoval v márnom dobýjaní súperovej bránky, pokusy Bartoviča i Lušňáka ale nepriniesli úspech.

V závere tretiny domáci vystupňovali tlak, z dobrej pozície pálil Novák, no Sudnicin bol pozorný, poradil si aj dvojšancou Viedenského so Skalickým.

V rovnakom duchu hra pokračovala aj v úvode tretej tretiny.

V 25. minúte sa po Nagyových kľučkách otvoril priestor Novákovi, ktorý po prvom zakončení ešte trikrát dorážal, lenže brankár Neftechimiku mal svoj deň.

Hostia sa zatiahli dozadu a spoliehali sa na prípadné chyby súpera pri rozohrávke, ktoré im otvárali cestu k rýchlym výpadom.

V 46. minúte puk z hokejky Taffea prešiel poza Brustov chrbát krížom cez bránkovisko, lenže nenašiel sa z hráčov Nižnekamsku nik, kto by ho doťukol za čiaru.

O dve minúty neskôr to už ale hosťom vyšlo, v presilovke dokonale vyšachovali domácich a po Stasovej zadovke zblízka usmernil puk za Brusta Žukov - 0:2.

Slovan v 54. minúte prvýkrát prekonal Sudnicina, keď nahodenie Švarného predĺžil do siete Šťastný, no rozhodcovia gól neuznali, lebo podľa nich útočník Slovana dopravil puk za čiaru rukou.

Záverečné slovo mal Berezin, ktorý v presilovke stanovil na konečných 3:0 pre hostí.

Prečítajte si tiež:

Hlasy:

Miloš Říha (tréner Slovana): "Súper sa na nás dobre pripravil, bojoval, niekedy až na hranici rizika faulu. Ak nedáme gól, ťažko nemôžeme pomýšľať na víťazstvo. Začali sme dobre, mali sme šance, do druhej tretiny sme však vstúpili laxne a dovolili ísť súperovi do vedenia. Potom sme ho dokázali dostať pod tlak, ale strelecky sme sa nepresadili. Už je to pomaly pravidlom, že doma z každého súperovho brankára robíme gólmana národného mužstva. Čo sa týka situácie, keď Štastný dopravil puk do siete - z môjho pohľadu to bol regulárny gól. To, čo sme chceli hrať, nám nevyšlo. Stále búšime do plných, proti dobre postavanej obrane súpera, to sa ťažko presadzuje. V presilovke sme predviedli málo streľby, málo kombinácií, doma musíme rozhodne ukázať viac."

Vladimir Krikunov (tréner Neftechimiku): "Po predošlých troch prehrách nás čakal ďalší veľmi ťažký zápas. Bolo ťažko sa otriasť, išli sme do dnešného duelu ako do posledného boja. Bolo to veľmi náročné, no zvládli sme to."

Tomáš Surový (kapitán Slovana): "V KHL každý súper dobre korčuľuje. Musíme nájsť správnu taktiku a najmä zistiť dôvod, prečo góly nedávame. Bez gólu jednoducho zápas nevyhráme."

Andrej Šťastný (útočník Slovana): "Samozrejme, cítime sklamanie. Tento zápas sa dal vyhrať, bohužiaľ sa nám to nepodarilo. Čo sa týka neuznaného gólu, chcel som si puk iba chytiť, spracovať a dohrať ho hokejkou, ale nejako sa mi to tam zamotalo a padol gól. Či tam bol úmysel? Budem si to musieť pozrieť v zázname."

Filip Novák (obranca Slovana): "Mali sme nejaké šance, ktoré sme však nepremenili. Ak dostaneme gól na začiatku zápasu, tak by to z hľadiska psychiky nemalo mať veľký vplyv, lenže nám sa aj tak nedarilo. Je to o hlave, o nasadení, musíme hrať so zlosťou, to nám chýba."

Ostatné výsledky (pondelok):

Dinamo Moskva - Salavat Julajev Ufa 6:3 (2:0, 1:0, 3:3)

Góly: 5. Briukvin, 8. Tereščenko, 30. a 60. Robinson, 51. Pestuško, 55. Karsums - 45. Grigorenko, 53. Omark, 58. D. Makarov

Víťaz Podoľsk - Metallurg Magnitogorsk 2:7 (2:3, 0:3, 0:1)

Góly: 4. Abdullin, 11. Afinogenov - 4. a 59. Wolski, 5.,17. a 27. Moziakin, 25. Zaripov, 37. Tereščenko

Medveščak Záhreb - Traktor Čeľabinsk 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

Góly: 32. Brule, 49. Hedberg - 52. Rybakov

Online prenos

III. tretina

Po chvíľke zaznel aj záverečný klaksón. Slovan prehral s Nižnekamskom po nemastnom-neslanom výkone rozdielom triedy. Hosťujúci Neftechimik si zaslúžene tri body.

Gól- hostia vedú v záverečnej minúte už 0:3. Hráči Neftechimiku si pekne rozhodili puk v presilovke a nekrytý Berezin upravil na trojgólový rozdiel. Obrana Slovana bola dokonale vyšachovaná.

Do konca zostáva 1 minúta a 36 sekúnd a Slovan bude hrať do konca normálnej hracej doby v oslabení, keďže na trestnú lavicu smeruje Vladimír Mihálik.

V 53. minúte Slovan konečne skóroval zásluhou Andreja Šťastného v predmetnej presilovej hre. Nanešťastie, gól hlavný rozhodca po porade s videorozhodom neuznal, keďže Šťastného gól bol posúdený ako hranie puku rukou.

Slovan hrá presilovú hru, keď na trestnú lavicu smeruje Sergejev za držanie hokejky.

Bohužiaľ, nevydarený hokejový večer v podaní Slovana pokračuje. Pri vylúčení Lukáša Kašpara využil Nižnekamsk presilovú hru, úspešným strelcom je Žukov. S bodovými ambíciami "belasých" to 12 minút pred koncom nevyzerá dobre, prehrávajú totiž 0:2.

Začala sa posledná tretina, Slovan musí doťahovať jednogólové manko súpera.

II. tretina

V poslednej minúte sa Slovan snažil o vyrovnanie, v trme-vrme pred Sudnicinom sa ocitol Viedenský, no vyrovnanie ani on nedosiahol. Koniec druhej tretiny.

Na konci poslednej päťminútovky druhého dejstva dobrá práca od 4. formácie domácich, šanci sa ocitol Lušňák. Sudnicin však zostáva nepriestreľný.

Domáci tím hrá kŕčovito. Po vylúčení Brynceva dostal Slovan ďalšiu výhodu presilovej hry, no početné výhody akoby boli pre "belasých" za trest. Nevedia sa usadiť v útočnom pásme, nejdú agresívnejšie do bránkoviska, a tak nečudo, že Nižnekamsk sa bez problémov ubránil aj v druhom oslabení.

Slovan bude hrať prvú presilovku v zápase. Na trestnú lavicu mieri za držanie Alexander Bryncev.

Slovan je otrasený inkasovaným gólom, domáci hráči sú zaskočení a pod akousi hernou "dekou".

Úvodný gól patrí hosťom. Grigorenko sa šikovne uvoľnil na ľavom krídle popri brániacom Filipovi Novákovi, naservíroval presnú prihrávku na čepeľ Zdunovovi, ktorý zavesil pod hornú žŕdku- 0:1.

Začala sa prostredná tretina zápasu.

I. tretina

Koniec prvej tretiny. Slovan aj Neftechimik sú zatiaľ vyrovnanými súpermi a nerozhodné je aj skóre.

Nižnekamsk mal výhodu prvej presilovej hry, Slovan však svojimi zákrokmi podržal Barry Brust. Najmä pri šanci Grigorenka sa gólman Slovana predviedol efektným zákrokom.

Prvá polovica úvodnej tretiny je minulosťou. Ubehla pritom veľmi rýchlo a hra má vysoký spád. Šance boli na jednej aj druhej strane, skóre však zostáva nezmenené.

Kuriózna situácia- po úvodnom buly sa bez prerušenia hralo 5 minút a 44 sekúnd, pričom domáci mali jednu veľkú príležitosť. Konkrétne Nedorostova formácia, no Kašpar úvodný gól stretnutia nevsietil.

V domácej bráne sa predstaví od začiatku Brust, hosťujúcu "svätyňu" bude hájiť Sudnicin.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovan prehral doma s Nižnekamskom hladko 0:3