Slovan doplatil na prísne vylúčenie Čurlíka

Sportnet|2. sep 2014 o 00:00

Futbalisti MFK Slovan Giraltovce nastúpili proti Veľkým Revištiam v pozícii lídra súťaže a s cieľom udržať si toto postavenie.



GIRALTOVCE. Prvá polhodina však priniesla veľmi slabý futbal. Hralo sa prakticky medzi šestnástkami, bez vtipu i pohybu.

Obe mužstvá asi zabudli, že futbal sa hrá pre divákov a títo sa doslova nudili. Svetlou výnimkou bol stredopoliar Slovana Patrik Čurlík, ktorý sa snažil niečo vymyslieť a rozhýbať tak spiaci „pelotón“.

Bol to on, kto prvý nebezpečne ohrozil bránku hostí v 36. minúte, aby sa stal nakoniec nešťastnou obeťou svojej aktivity.

„Asi po polhodine hry sme zahrávali priamy kop. Mám s Digoňom nacvičených zopár vecí a aj teraz pustil moju prudkú strelu medzi nohami, lopta, žiaľ, trafila nič nevidiaceho brankára hostí. Škoda, že odrazenú loptu Tomko zblízka opäť napálili len do gólmana. Bola to čistá šanca a mohli sme hrať pokojnejšie,“ povedal kreatívny 20–ročný futbalista.

A to ešte vtedy netušil, že pobudne na trávniku už len 5 minút, pretože v 41. minúte došlo k stretu a tvrdému osobnému súboju o loptu medzi ním a hráčom hostí Kostovčíkom.

Hlavný rozhodca Ondrášek po dlhých ťahaniciach vytiahol červenú kartu pre Čurlíka a vyvolal tým búrku nevôle v domácom tábore aj v hľadisku.

Potom sa zase dlhšie nehralo, domáci protestovali, ale nič nedosiahli a celý druhý polčas museli hrať bez hnacieho motora svojej ofenzívy, čo sa im nakoniec aj kruto vypomstilo. Smutný hrdina odchádzal z ihriska so slzami v očiach.

„Spoluhráč Fiľakovský mi poslal prihrávku dlhým pasom z obrany. Snažil som sa loptu zachytiť natiahnutou nohou, keď vtom vrazil do mňa protihráč spredu. Ja som ho vôbec nevidel a nechtiac som ho zasiahol do hlavy. Naozaj, bolo to z mojej strany neúmyselné. Som z toho veľmi nešťastný, červenú som neočakával, najmä keď rozhodca mal v ruke najprv žltú, ale po výkrikoch z lavičky hostí vytiahol červenú. Ešteže Kostovčík dohral zápas až do konca...“ úprimne sa vyznal smutný Giraltovčan.

Futbalisti Giraltoviec po prestávke začali ako vymenení. Aj keď oslabení, tlačili sa k bránke hostí a 25 minút ich do ničoho nepustili.

Vypracovali si aj dobré šance, ale brankár Vohár sa dva razy vyznamenal, keď v priebehu minúty skvele zneškodnil strely Vojtu a Fiľakovského a navyše Tomko sám prehlavičkoval bránku.

Výbornú pasáž Slovana zakončil gólovým volejom Verčimák po prihrávke Digoňa v 70. minúte. Radosť v radoch domácich trvala len dve minúty a Osmanovič vyrovnal.

Giraltovčanom zjavne dochádzali sily a hostia zásluhou debutujúcich srbských leginárov Osmanoviča a Miraljemoviča hrozili ďalej, aby skazu Slovana dokonal po ich akcii voľný Lukačko.

Domáci gólman Štefánik si siahol počas zápasu na loptu, len keď ju vyberal zo siete.

Tréner Giraltoviec Vladimír Rusnák bol po zápase rozladený, ale nevydarený duel zhodnotil pokojne: „Prvý polčas sme hrali bez nasadenia, pohybu a tak nám nevychádzali kombinácie. Vylúčenie nabúralo naše plány. Rozhodcovo rozhodnutie bolo veľmi necitlivé a nespravodlivé. Najprv chcel napomínať, ale potom vylučoval. Náš najtechnickejší hráč, ktorý by muche neublížil, musel odísť a hrať bez neho bolo pre môj tím veľmi náročné. Aj tak v druhom polčase sme boli aktívni, mali sme prevahu i šance a veľká škoda, že po našom góle prišla chvíľa nekoncentrovanosti v našich radoch a hneď sme inkasovali. Presilovku súper dokonale zužitkoval. Paradox je, že predtým sme doma porazili Stropkov i Bardejovskú Novú Ves, mužstvá, ktoré boli oveľa kvalitnejšie ako náš dnešný súper.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Slovan doplatil na prísne vylúčenie Čurlíka