Slováka mrzí koniec zápasu s Nitrou

V 34. minúte sa strelecky presadil Richard Jenčík.
V 34. minúte sa strelecky presadil Richard Jenčík. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|25. mar 2013 o 00:00

Košickí hokejisti vstup do semifinálovej skupiny nezvládli. Dnes o 18. hodine sa hrá v Steel Aréne druhý zápas.

Košickí hokejisti vstup do semifinálovej skupiny nezvládli. V prvom stretnutí s Nitrou viedli včera v Steel Aréne v 58 min. 3:2. Záverečné sekundy však patrili mužstvo spod Zobora. Corgoni strelili tri góly a úvodné stretnutie vyhrali 5:3. Ujali sa tak vedenia v sérii 1:0. Dnes o 18. hodine sa hrá v Steel Aréne druhý zápas.

KOŠICE. Hokejisti HC Košice boli blízko k víťazstvu v prvom semifinálovom vystúpení s Nitrou. V zápase, v ktorom oceliari trikrát viedli však z ľadu odchádzali ako víťazi hráči Nitry. Tí mali posledné sekundy stretnutia fantastické. V rozpätí dvoch minút dali tri góly.

Košický útočník Marek Slovák bol krátko po vyrovnávajúcom góle hostí na 3:3 vylúčený. V čase, keď sedel na hanbe sa súper dostal v 59. min. do vedenia.

"Bol to nešťastný faul. Hráč cítil moju hokejku, tak sa tam zvalil a z následnej presilovky súpera sme inkasovali," ťažko hľadal slová Slovák, ktorý nechcel veriť tomu, ako jeho tím prišiel veľmi rýchlo o víťazstvo.

"Dreli sme všetci takmer 60 minút. Nejaké dve minúty pred koncom si necháme streliť gól na 3:3, následne spravím faul a dostaneme ďalší gól."

Víťazný gól to nebol

Marek Slovák mal byť autorom víťazného gólu oceliarov. Po jeho presnom zásahu v 38. min. boli domáci na koni. A už sa zdalo, že si najtesnejšie vedenie ustrážia.

"Gól za normálnych okolností poteší, ale v tejto situácii vôbec nie. Nebol ani víťazný ani neznamenal nič. Ten koniec zápasu ma strašne mrzí. Stav série je 0:1 pre Nitru, my však neskladáme zbrane a v druhom stretnutí sa budeme snažiť sériu vyrovnať, tak aby sme k súperovi cestovali za stavu 1:1 na zápasy."

Semifinálová partia dnes pokračuje na košickom ľade druhým stretnutím. Jeho začiatok je v Steel Aréne opäť o 18. hodine.

Zverenci trénera Milana Staša vedia, že ďalšie domáce zakopnutie si už nemôžu dovoliť.

"Prvý zápas vyhrala Nitra ale pred nami je nový deň, nový zápas. My budeme bojovať, hrať to, čo nám v prvom súboji viac ako 55 minút vychádzalo. Lebo sme boli lepším mužstvom, mali sme viac šancí, akurát nám to tam nepadlo. Verím však, že v ďalšom stretnutí sa v koncovke presadíme výraznejšie," nádejá sa nitriansky rodák v košických službách Marek Slovák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Slováka mrzí koniec zápasu s Nitrou