Slovak Point otvorí Lajčák v sobotu

Na snímke zľava Miroslav Lajčák, prezident Slovenského olympijského výboru František Chmelár a vedúca výpravy Janka Gantnerová.
Na snímke zľava Miroslav Lajčák, prezident Slovenského olympijského výboru František Chmelár a vedúca výpravy Janka Gantnerová. (Autor: TASR)
TASR|6. feb 2014 o 11:55

Máme rekord a v preprave batožín, až 650 kusov sme doviezli jedným lietadlom, povedala Gantnerová.

Soči 6. februára (TASR) - Hoci slovenské reprezentačné priestory v olympijskom meste Soči oficiálne otvoria v sobotu predpoludním, vedenie slovenskej výpravy dokázalo v improvizovaných podmienkach zorganizovať vo štvrtok úvodnú tlačovú konferenciu.

Úvodné slovo si zobral šéf Slovenského olympijského výboru (SOV) František Chmelár a venoval ho práve zariadeniu Slovak Point, ktoré na železničnej stanici Adler nahrádza tradičnú inštitúciu Slovenský dom.

"Povedal by som, že to je priam svetový rekord, na tomto mieste a v takýchto podmienkach vyriešiť niečo také, ako je Slovak Point."

kap_res.jpg

Na snímke zľava generálny manažér SZĽH Otto Sýkora, vedúca výpravy Janka Gantnerová a prezident SOV František Chmelár. Foto - TASR

Slávnostné prestrihnutie pásky sa bude konať za účasti ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslava Lajčáka a veľvyslanca SR v Moskve Jozefa Migaša.

Ani vedúca výpravy Janka Gantnerová nezostala nič dlžná hlavnej línii tlačovky: "Máme tiež rekord a v preprave batožín, až 650 kusov sme doviezli jedným lietadlom."

Hlavný tlačový atašé Ľubomír Souček informoval, že Bartekovej posunuli v Soči jej úsek olympijskej štafety zo 14.30 na 13.45 miestneho času.

Večer má čestnú úlohu ako najmladšia členka MOV moderovať (Master of Ceremony) spolu so služobne najstarším členom Vitalijom Smirnovom večernú recepciu MOV, údajne aj za účasti ruského prezidenta Vladimira Putina.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Slovak Point otvorí Lajčák v sobotu