Slováci sa už do siete SAE trafili, historický gól bol ocenený fľašou whisky

Sportnet|27. nov 2003 o 00:00

Košice/ Bratislava - Dnes hrajú slovenskí hráči do 20 rokov v otváracom zápase proti Spojeným arabským emirátom. So SAE má slovenský futbal svoju

skúsenosť. A nie hociakú. Vo svojom prvom zápase v novodobej histórii na turnaji v Sharjahu nastúpili Slováci pod vedením Jozefa Vengloša 2. februára 1994 práve proti SAE. Vyhrali 1:0, jediný gól zápasu dal v 47. minúte súčasný tréner Petržalky a bývalý hráč 1. FC Košice, Vladimír Weiss. "Vtedy mi nahrával Vilo Hyravý, išiel som sám na brankára a obstrelil som ho. Keď sme nastupovali do lietadla, dostal som od dnešného prezidenta SFZ Laurinca (vtedy technický vedúci mužstva - pozn. red.) fľašku whisky za prvý reprezentačný gól Slovenska. Samozrejme, že sme ju vypili všetci..." Whisky potešila, historický gól však nad ňou samozrejme čnie. "To, čo je prvé, je vždy krásne, nezabudnuteľné a neohodnotiteľné. Ten gól už nik nevymaže, je to krásna spomienka." Prešlo už skoro 10 rokov, vo svete i v SAE sa dosť zmenilo. Na čo spomína Vladimír Weiss? "Už vtedy tam boli pekné štadióny, na futbal tam už vtedy boli vynikajúce podmienky a bolo jasné, že pôjdu šte dopredu. Záujem o futbal stúpa, dôkazom je i to, že dnes sú tam majstrovstvá sveta."

Toľko historická spomienka, dnes príde na rad ďalšie stretnutie medzi slovenským a exotickým futbalom SAE. Zaslúži si po ňom niekto ďalšiu fľašu whisky?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Slováci sa už do siete SAE trafili, historický gól bol ocenený fľašou whisky