Škrlíka nahradí na lavičke Michaloviec jeho asistent Rusnák

SITA|24. apr 2008 o 10:54

MICHALOVCE 24. apríla (SITA) - V tíme účastníka I. slovenskej futbalovej ligy (druhá najvyššia súťaž) MFK Zemplín Michalovce skončil svoje pôsobenie hlavný kormidelník Jozef Škrlík. Mužstvo z východu ...

MICHALOVCE 24. apríla (SITA) - V tíme účastníka I. slovenskej futbalovej ligy (druhá najvyššia súťaž) MFK Zemplín Michalovce skončil svoje pôsobenie hlavný kormidelník Jozef Škrlík. Mužstvo z východu SR do konca aktuálnej sezóny 2007/2008 povedie doterajší asistent Vladimír Rusnák ml. "Môžem potvrdiť, že predstavenstvo klubu sa v utorok rozhodlo odvolať trénera Škrlíka z funkcie trénera A-mužstva. Vždy je to všetko aj o výsledkoch, ale v tomto prípade to bola rozdielnosť názorov na futbal. Prácu kouča Škrlíka si vážime, poďakovali sme mu za odvedené služby a slušne sme sa rozlúčili," cituje slová športového riaditeľa MFK Zemplín Ladislava Molnára regionálny denník Korzár. Michalovčania v ostatných štyroch dueloch I. ligy prehrali (Prešov 0:2, Podbrezová 0:2, Košice "B" 0:3, Prievidza 0:2), v aktuálnej tabuľke im patrí až 8. miesto s 31 bodmi, na zostupovú priečku Trebišova majú sedembodový náskok. "Opakujem, nielen výsledky boli dôvodom na rozviazanie spolupráce. Je pravda, že v mojej kompetencii bolo aj podrobné sledovanie A-mužstva, aj preto som sa párkrát objavil i na lavičke počas majstrovských zápasov. Škrlíka som však nevyhnal, osobne proti nemu nič nemám. Bolo to rozhodnutie predstavenstva klubu, pretože jeho názory neboli totožné s pohľadom Jozefa Škrlíka," zdupľoval L. Molnár a dodal: "Všetky právomoci a kompetencie v otázke prvého tímu má teraz Vladimír Rusnák. Ak bude čokoľvek potrebovať, veľmi rád mu poradím a pomôžem."

Jozef Škrlík sa s účinkovaním v Michalovciach lúči po tretí raz v priebehu šiestich rokov. Najprv v závere roka 2002 odišiel po dohode s vedením klubu ako asistent Jána Kozáka st., potom v apríli 2005 na vlastnú žiadosť a najnovšie teraz po odvolaní vedením klubu. "V utorok popoludní si ma zavolali šéf klubu Igor Šoltinský a riaditeľ Ladislav Molnár, ktorí mi oznámili, že končím. Bol som prekvapený, nečakal som to, odchádzam s pocitom nedokončenej práce," skonštatoval pre Korzár J. Škrlík a pokračoval: "Na viaceré veci vo fungovaní klubu mám iný pohľad. Keďže majitelia do futbalu vrážajú aj vlastné prostriedky, majú právo, aby klub smeroval tak, ako si oni predstavujú. Ja som skrátka musel odísť, lebo si veľa vecí predstavujem inak. To však nič nemení na tom, že ma to zaskočilo a túto sezónu som chcel dokončiť. Teraz si v prvom rade oddýchnem a potom, keď nepríde žiadna ponuka, možno aj s trénovaním skončím. Riadne sa zamestnám a nebudem žiť v strese, či ma zajtra alebo o týždeň ktosi neodvolá." Na margo "povýšenia" jeho asistenta Vladimíra Rusnáka do funkcie hlavného kouča Jozef Škrlík dodal: "V danej situácii je to tá najlepšia možnosť. Vlada poznám ako vlastnú dlaň, viem, že je to poctivý človek, výborný tréner, ktorý sa futbalu rozumie. Nemám obavy, že by to nezvládol a aj jemu želám veľa šťastia."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Škrlíka nahradí na lavičke Michaloviec jeho asistent Rusnák