Šesťkrát hral na MS. Skúsený Lotyš posilní Banskú Bystricu

V KHL nastúpil Georgijs Pujacs (vpravo) v drese Dinama Riga aj proti Slovanu Bratislava.
V KHL nastúpil Georgijs Pujacs (vpravo) v drese Dinama Riga aj proti Slovanu Bratislava. (Autor: SITA)
SITA|12. jan 2016 o 16:27

Je dlhoročným lotyšským reprezentantom, hral na majstrovstvách sveta aj olympijských hrách. Na klubovej úrovni strávil väčšinu kariéry v KHL. Teraz si obranca Georgijs Pujacs zahrá v slovenskej najvyššej súťaži.

BANSKÁ BYSTRICA. Hokejová Banská Bystrica sa posilnila o dvoch obrancov. Prichádzajú tridsaťštyriročný skúsený Lotyš Georgijs Pujacs a dvadsaťšesťročný Fín Niclas Lucenius.

Pujacs šesťkrát reprezentoval svoju krajinu na majstrovstvách sveta. Je tiež účastníkom troch olympijských hier. Väčšinu kariéry strávil v Kontinentálnej hokejovej lige. Hrával za Ladu Togliatti, Dinamo Riga, Sibir Novosibirsk, Avangard Omsk a Neftechimik Nižnekamsk.

V 335 stretnutiach základnej časti nazbieral 25 gólov a 64 asistencií.

Na klubovej úrovni pôsobil Pujacs aj v KHL.

Pujacs je tiež dlhoročným lotyšským reprezentantom.

Lucenius naposledy pôsobil v druhej najvyššej švajčiarskej súťaži NLB. Predtým vo fínskej Liige odohral 296 zápasov vo farbách Tappary Tampere, TPS Turku a Vaasan Sport. Pripísal si v nich 58 gólov a 94 asistencií.

V play-off pridal ďalších 27 duelov s bilanciou 6+9.

Jednu sezónu absolvoval v Diname Riga v KHL. V národnom drese si zahral na dvoch svetových šampionátoch do 18 rokov a raz reprezentoval Fínsko aj na MS 20. Informácie pochádzajú z oficiálnej stránky Banskej Bystrice.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Šesťkrát hral na MS. Skúsený Lotyš posilní Banskú Bystricu