Sedlačko sa konečne dočkal

Nešťastný zápas. Poprad podľahol Trenčínu 2:5.
Nešťastný zápas. Poprad podľahol Trenčínu 2:5. (Autor: Richard Hudeček)
Sportnet|12. jan 2015 o 00:00

Nezabránil však prehre kamzíkov na domácom ľade s Trenčínom 2:5.

Až v zápase 40. kola sa dočkal popradský brankár Juraj Sedlačko toho, že v tejto sezóne odchytal prvé extraligové minúty.

POPRAD. Popradčania mali počas celého stretnutia streleckú prevahu, no vojaci ich vyškolili v efektivite zakončenia. Hoci pomer striel na bránu bol jednoznačný v prospech Podtatrancov (36 ku 23), na góly vyhrali hostia jasne 5:2.

Sedlačko sa do bránky dostal už v 4. minúte, no to iba na pár sekúnd, keď si Matúš Kostúr menil hokejku. Po góle na 0:4 v 35. minúte však už definitívne nahradil rozladeného Kostúra a odchytal prvé tohtosezónne minúty.

Nesklamal, a hoci si čisté konto neudržal, so svojím výkonom mohol byť po skončení duelu spokojný. Inkasoval len raz, keď ho v 44. minúte prekonal po zaváhaní Štefana Fabiana Michal Hlinka.

„Bola to ozaj dlhá doba, kedy som naposledy chytal. Zo začiatku bola aj nervozita, ale potom to opadlo. Bolo to celkom v pohode, začali sme hrať lepšie, žiaľ, už sa nám to nepodarilo otočiť,“ rozhovoril sa Sedlačko, ktorý sa už nevedel dočkať momentu, kedy sa opäť postaví medzi tri žŕdky.

V prvej tretine to bolo ešte iba na pár sekúnd.

„Matúš si chcel len vymeniť hokejku, no nejako sme to nestihli. Rozhodca dal dolu ruku, tak musel ísť na chvíľu dole. Šiel som na ľad a po chvíli sme sa naspäť vymenili. Mojou úlohou bolo čím skôr prerušiť hru a ísť dolu,“ vysvetlil Juraj Sedlačko.

Nechytal od prípravy

Od 35. minúty sa však do bránky znovu vrátil, keďže po štvrtom inkasovanom góle Kostúr dobrovoľne zišiel z ľadu.

„Nemal som zápasovú prax, naposledy som chytal v auguste minulého roku. Chytalo sa mi ale dobre, nemal som nejaké ťažké strely. Škoda toho inkasovaného gólu, mohol som tam spraviť niečo lepšie. Nejako sme to s Fabom nezvládli a padol z toho gól. Škoda toho, mohli sme to ešte otočiť, šance na to boli,“ povzdychol si Sedlačko, ktorý je v Poprade jasnou brankárskou dvojkou.

„Na začiatku mi bolo povedané, že pôjdem do brány vtedy, keď bude treba. Doteraz však nebolo, tak som tam nešiel. Je to ťažké, ale o to viac času mám na seba a môžem sa individuálne zlepšovať,“ uzavrel Juraj Sedlačko.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Sedlačko sa konečne dočkal