Šatan mal Vianoce ako z rýchlika

Sportnet|5. jan 2004 o 00:00

V sobotňajšom zápase Toronto - Buffalo (3:3) diváci, ktorí v prvej tretine sedeli za bránkou Buffala, videli zblízka všetkých šesť gólov. Kým fanúšikovia na náprotivnej strane aj napriek remíze 3:3 taký pôžitok nemali. Toronto rozstrieľalo súpera pomerom

striel na bránku 37:16, no bližšie k výhre mali hostia. Po dvoch tretinách viedli už o dva góly a ešte tri minúty pred koncom vyhrávali. Body sa však delili. V drese Buffala zaznamenal dôležitý prvý gól MIROSLAV ŠATAN.

„Myslím, že sme mali dobrú druhú tretinu, keď sme viedli rozdielom dvoch gólov. V závere nám trošku došli sily. Súper bol oddýchnutý, my sme na rozdiel od Toronta hrali aj v piatok. To sa v zápase prejavilo."

Dali ste prvý gól - do akej kategórie ho zaradíte?

„Bol ľahko dosiahnutý, pretože mi Hecht pekne prihral a ja som mal pred sebou len odkrytú bránku. Takých gólov veľa nepadá."

Toronto nie je ďaleko od Buffala. Ako sa vám tu hrá?

„Cestujeme sem autobusom, len hodinu a pol. Atmosféra tu býva vždy fantastická a napriek tomu, že Toronto nikdy nie je ľahkým súperom, tak tu hrám rád."

Tento mesiac máte náročný program.

„Čaká nás až šestnásť zápasov, rozpis je veľmi ťažký. Sám som zvedavý, ako to zvládneme."

Ako spomínate na vlaňajšie MS?

„Celé majstrovstvá boli veľmi zaujímavé. Nám sa darilo, okrem semifinálového zápasu so Švédskom. Pre divákov i samotných hráčov bol zápas o bronz veľmi príťažlivý. My sme sa asi viac vyhecovali a boli sme radi, že sme nad Čechmi vyhrali."

Ako ste spokojný s touto sezónou v Buffale?

„November nebol príliš dobrý, nedarilo sa mi. V poslednom čase sa to však lepší. Dúfam, že mi to vydrží. V decembri sme mali sériu šiestich zápasov bez výhry. To ovplyvnilo postavenie v tabuľke. Verím, že druhá polovica sezóny bude lepšia."

Takže prestávka počas vianočných sviatkov mužstvu prospela?

„Dva dni voľna nám pomohli, začalo sa nám viac dariť."

Ako ste prežili Vianoce?

„Nie je to ako na Slovensku. Zápasy sme hrali 23. a 26. decembra, takže to boli skôr sviatky z rýchlika. I tak sme mali na večeru kapustnicu aj rybu, presne ako doma."

Napadol aj sneh?

„Inokedy máme zasypaný celý dom, ale tento rok ho bolo máličko, aj ten sa však hneď roztopil."

Čo by ste si priali v novom roku?

„Aby mi vydržalo zdravie a potom mať aj trochu toho hokejového šťastia."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Šatan mal Vianoce ako z rýchlika