Šance na prestup Čonku do Saint-Étienne sú vysoké

Matúš Čonka. Jeho šance na Saint-Étienne sú nádejné.
Matúš Čonka. Jeho šance na Saint-Étienne sú nádejné. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|3. jan 2012 o 00:00

O atraktívnosti ponuky, ktorú dostal obranca MFK a slovenský reprezentant do 21 rokov Matúš Čonka, vôbec netreba pochybovať.

Dátum úvodného zrazu futbalistov MFK Košice na začiatku zimnej prípravy je jasný - v Čermeli sa stretnú v pondelok 9. januára. Zatiaľ však nie je jasné, či v kádri, ktorý fungoval v Corgoň lige počas jesennej sezóny, neboli počas sviatkov aj nejaké „straty na životoch“, pretože medzi žlto-modrými bolo hneď niekoľko vážnych adeptov na nové angažmány v iných kluboch.

KOŠICE. Vedenie MFK netajilo, že v prípade zaujímavej zahraničnej ponuky nebude otáľať s rokovaním a hráča samo postrčí do dravšej rieky profesionálneho futbalu.

O atraktívnosti ponuky, ktorú dostal obranca MFK a slovenský reprezentant do 21 rokov Matúš Čonka, vôbec netreba pochybovať.

A všetko nasvedčuje tomu, že desaťdňová „stáž“ vo francúzskom AS Saint-Étienne mu bola veľmi osožná. „O Matúšovi Čonkovi by sa malo rozhodnúť dnes,“ avizuje mimoriadne zaujímavú udalosť v rodine žlto-modrých športový riaditeľ MFK Košice Ivan Kozák.

„Od Francúzov už máme správu a podľa manažéra transferov hráčov Marcela Podoláka by sa dnes malo všetko rozlúsknuť. Podľa nášho názoru sú šance na Matúšov prestup do Saint-Étienne dosť vysoké...“

Kikiríkanie galského kohúta vábi aj najproduktívnejšieho útočníka Košičanov po prvej polovici sezóny Erika Pačindu. Zatiaľ však nie je známe, odkiaľ ten zvuk prichádza.

„Boli oslovené niektoré francúzske kluby, ale všetko sa zrejme začne hýbať až tento týždeň, keď sa u nich rozbehlo prestupové obdobie,“ nedá sa ešte špecifikovať konkrétny záujemca o služby šikovného forwarda.

Pôjdu pred zmierovaciu komisiu?

Iné je to v prípade ostrieľanejšieho kanoniera MFK Jána Nováka. Aj keď jeho horúci záujem o Francúzsko zrejme uhasí zaujímavá zmluva s našincami zo Žiliny.

„U nás mu zmluva skončila, takže o jeho odchode je asi rozhodnuté. Lenže, so Žilinou je to celé akési záhadné. Už som sa s nimi rozprával, sme v kontakte, ale na nejakej konkrétnej sume, ktorú by sme od nich mali za Nováka dostať, sa zatiaľ nevieme dohodnúť. Ak sa tak nestane, celá záležitosť pôjde zrejme pred zmierovaciu komisiu,“ prorokuje Ivan Kozák.

V košickom MFK nechávajú dvere otvorené aj ďalšiemu útočníkovi Dávidovi Škutkovi, aby sa nimi vydal na nejaké zahraničné dobrodružstvo.

„Dávid má stále šancu vybrať si, získať nejaký angažmán v zahraničí, a my mu v tom pomáhame. Má však svojho manažéra, a je to jeho vec, ktorým smerom sa pohne. Samozrejme, aj nás zaujíma, ako sa vyjadrí, lebo by sme chceli mať káder čo najskôr uzavretý.“

O nejakých nových menách, ktoré by mali „odídencov“ nahradiť, sa nehovorí, ale potešiteľné je, že aspoň zahraniční legionári nad „dezerciou“ zatiaľ nerozmýšľajú.

„Všetci zahraniční hráči majú u nás zmluvy, takže všetkých čakáme na úvodnom zraze 9. januára a počítame s nimi aj v druhej polovici ligového ročníka.“

Nové mená v kalendári

Prípravu na jarnú časť sezóny spestrí Košičanom aj sústredenie v Turecku, kde by sa mohli parádne rozohrať, veď v pláne majú šesť zápasov s kvalitnými súpermi rôznych národností.

Po rumunskom dvojnásobnom šampiónovi CFR 1907 Cluj (9. februára), pribudli do ich zápasového kalendára ďalšie dve mená.

„Na 4. februára máme dohodnuté stretnutie s azerbajdžanským FK Baku, a na siedmeho s budapeštianskym Újpestom. Na ďalších súperoch ešte pracujeme, ale, že ich bude v Turecku šesť, je stopercentne isté,“ tvrdí športový riaditeľ MFK.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Šance na prestup Čonku do Saint-Étienne sú vysoké