S technikmi sa pohráva zdravie

Trápia ich zranenia. Košičania sa musia dať dokopy, ak chcú hrať o čelo tabuľky.
Trápia ich zranenia. Košičania sa musia dať dokopy, ak chcú hrať o čelo tabuľky. (Autor: Judita Čermáková)
Marián Špacai|13. jan 2011 o 00:00

Elita prvej basketbalovej ligy mužov si to rozdá o jedinú miestenku do extraligy. V hre budú aj technici z Košíc.



KOŠICE. Po ukončení bojov v základnej časti vo východnej a západnej skupine pokračuje I. liga basketbalistov už v celoslovenskej nadstavbovej skupine o postup do extraligy. Okrem Slávie TU Bemaco Košice do nej postúpili Rožňava, Michalovce, Žiar nad Hronom a zo západu Trnava, ŠKP Filozof Bratislava, Levice B a Petržalka.

Zranenia opôr

Košičania vstúpia do súťaže ako víťaz východnej skupiny, kde skončili s bilanciou desiatich víťazstiev a štyroch prehier. V nadstavbe sa však začne od nuly. „Mali sme nepriaznivý žreb, lebo prvé štyri zápasy sme hrali vonku a potom sedem doma. Zvonku sme priviezli tri výhry, doma sme nezakopli ani raz, takže už tri kolá pred koncom sme si zabezpečili postup do nadstavby. Máme ešte menej skúsené družstvo ako vlani, okrem Zabavníka ho tvoria mladíci. Z nich sa najlepšie ukázali Peter Lechman, Timko, Hrabovský a Galanda," zhodnotil tréner Slávie TU Bemaco Juraj Gacík.

Súperov z východnej skupiny dobre poznajú, so všetkými troma doma vyhrali, no vonku prehrali. Západnú skupinu zvládla najlepšie Trnava, čo naznačuje, že by mala byť najťažším protivníkom. Vlaňajší víťaz súťaže Petržalka skončila až štvrtá. Práve v Petržalke Košičania v sobotu štartujú, v nedeľu hrajú v Bratislave s ŠKP. „Obe bratislavské mužstvá majú medzi sebou bývalých extraligistov. Trnava má perspektívny káder, oproti nám však s trošku starším vekovým priemerom. Žiaľ, nás trápi zdravotný stav, stále zranený je Lechman a k nemu sa pridali aj Hrabovský a Timko."

Hrať o špicu

Do extraligy postupuje iba víťaz I. ligy, žiadna baráž sa už nehrá. Košičania chcú mútiť vodu. „Ak budeme mať k dispozícii kompletný káder, myslím, že môžeme určite hrať o špicu," mieni tréner Gacík, ktorému počas pauzy nepribudol do kádra žiaden hráč, i keď na niečom sa pracuje.

Prvý nadstavbový domáci zápas odohrá Slávia TU 29. januára proti Michalovciam.

FAKTY

Výsledky Košíc vo východnej skupine: Michalovce 77:53 a 72:82, Sp. Nová Ves B 84:67 a 109:81, Prešov 67:39 a 83:41, Lučenec 65:64 a 98:51, Rožňava 73:81 a 67:58, Žiar nad Hronom 106:43 a 72:94, Zvolen 79:62 a 73:92.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»S technikmi sa pohráva zdravie