S posilneným kádrom sa v tabuľke šplhajú hore

Skúsený Milan Gutič. Aj vďaka nemu sa Palínu v jari darí.
Skúsený Milan Gutič. Aj vďaka nemu sa Palínu v jari darí. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|29. apr 2015 o 00:00

V jari sa Palínčanom darí, neprehrali ešte ani raz a už sú na piatom mieste.



PALÍN. Už len jediné mužstvo v piatej lige skupine zemplínskej si drží jarnú neporaziteľnosť. Sú ním futbalisti ŠK Agro Palín, ktorí majú z doterajších piatich jarných vystúpení výbornú bilanciu štyri víťazstvá a jedna remíza (skóre 12:2).

Zlepšené výsledky oproti jesennej časti sa v ich prípade dali očakávať, pretože do odvetných bojov vstúpili s posilneným kádrom.

Všetci sú spokojní

Kormidelník palínskeho celku Ján Gajdoščík otvorene priznal, že ho doterajšie výborné ťaženie jeho mužstva vôbec neprekvapilo.

„Poviem pravdu, čakal som to, lebo v zime sme káder solídne posilnili. Zo zahraničia sa vrátil Tomáš Virčík a z hosťovaní Matúš Frantál a Miroslav Frič. Určite máme silnejšie mužstvo ako na jeseň. Chlapcom som povedal, že ak zodpovedne budú pristupovať k zápasom, tak v jari za normálnych okolností neprehrajú. V klube aj v obci je s účinkovaním tímu spokojnosť, dúfam, že takto budeme pokračovať aj naďalej,“ uviedol J. Gajdoščík.

Jeho zverenci mohli mať aj stopercentnú jarnú bilanciu, ale doma s Úporom zaknihovali len bezgólovú remízu.

„Vtedy sme hrali na jednu bránu, boli sme jasne lepší, hlavne v druhom polčase, ale nepremenili sme šance. Bývajú aj také zápasy,“ doplnil lodivod ŠK Agro.

Gutič veľkým prínosom

Keď už J. Gajdoščík v úvode debaty hovoril o zimných posilách, zabudol spomenúť jednu, práve tú najväčšiu – obrancu Milana Gutiča, ktorý naposledy pôsobil ako hrajúci tréner vo štvrtoligovom Kráľovskom Chlmci.

„Keďže pred začiatkom súťaže sa nám zranil Tibor Egri a nastúpiť nemohol ani Milan Kovalík, zostali sme bez stopérov, a tak sme narýchlo zohnali Milana Gutiča, ktorý prišiel na hosťovanie do konca sezóny. Patrí k oporám mužstva, má dobrý prístup, je to skúsený hráč a potvrdzuje to aj na ihrisku,“ skonštatoval J. Gajdoščík, bývalý výborný futbalista s prvoligovými skúsenosťami.

Hovorí sa, že s jedlom rastie chuť, takže majú Palínčania po dobrých výsledkoch, keď už v jari získali aj skalpy Petroviec nad Laborcom, Borše alebo Čičaroviec, aj smelšie ambície?

„Pred sezónou som hovoril, že naším cieľom je hrať dobrý futbal a skončiť v tabuľke čo najvyššie, a to platí aj naďalej. Teraz sme potvrdili, že do prvej päťky určite patríme. Tešia ma nielen výsledky, ale aj hra, veď napríklad proti Čičarovciam sme boli o triedu lepší.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»S posilneným kádrom sa v tabuľke šplhajú hore