S Kizákovým rohovým kopom sa pohral vietor a rozhodol

Sportnet|23. apr 2012 o 00:00

Stretnutie predposledného s posledným v tabuľke účinkujúcich v Majstrovstvách regiónu Východ nemohlo sľubovať vysokú kvalitu.

VEĽKÝ ŠARIŠ. Napokon to bolo aj pravdou.

Oba tímy – z Veľkého Šariša a z Nižného Hrušova – sa usilovali, ako vládali, ale celkový dojem nebol veľmi pekný.

Potešiť mohlo akurát domácich povinné víťazstvo a zisk troch bodov. Hosťom natieklo do topánok ešte viac, ako tam bolo doteraz.

Problémy s vetrom i so zostavou

Hrušovčania mali svojho kormidelníka na ihrisku. Doslova a do písmena. Ich tréner Jaroslav Svetlík hral včera pod Šarišským hradom zadného stopéra.

„Ešte som na takom poste nehral, navyše spolu s Čopom to bola úplná premiéra, museli sme však látať diery v zostave,“ konštatoval Svetlík pre Korzár po skončení zápasu.

„Silný vietor do polčasu nám robil veľké problémy a nevedeli sme si rady v zadných radoch ani s vysokým útočníkom domácich Pekárom,“ konštatoval.

Hrušovčania ako-tak pohrozili hneď na začiatku, keď bomba Ivana tesne lízala brvno domácej bránky, ale cieľ neminula.

„Musím uznať, že domáci boli herne na tom lepšie, nám v druhom polčase nezabrali ani traja dorastenci v zostave. Hrali totiž predvčerom vážny zápas o prvenstvo vo svojej súťaži a to už bolo na nich priveľa,“ dodal J. Svetlík.

Športovo uznal, že domáci boli lepší a zaslúžene im patria tri body. „Možno naozaj bude pre nás lepšie, aby sme účinkovali v kvalitatívne nižšej súťaži, lebo na túto herne nemáme,“ realisticky uzavrel tréner posledného tímu v tabuľke.

Trpká spokojnosť

Najskúsenejší hráč vo veľkošarišskom drese 38-ročný Marián Kizák tak dobre zahral rohový kop v 19. minúte, že s loptou sa pohral ešte aj vietor a tá preletela ponad všetkých a spadla do siete.

Znamenala rozhodujúci gól. Domáci mali celkove viac ako očividnú územnú prevahu, ba ešte nastrelili dvakrát brvno, zvlášť to prvé, o ktoré sa postaral kapitán Vladimír Chovan, „smrdelo“ gólom, ale rozhodkyňa Kováčová neposúdila odrazenú loptu ako loptu už za bránkovou čiarou.

„Hrali sme už aj lepšie, ale nebodovali, teraz to bolo naopak,“ stroho komentoval priebeh V. Chovan. O druhé brvno sa postaral volejom Fedor.

„Musíme byť spokojní s tromi bodmi, lenže na jar to bol náš najhorší výkon,“ poznamenal veľkošarišský lodivod Marián Prusák.

Ako priznal, jeho zverenci neboli pred zápasom nervózni z jeho dôležitosti, ale na ihrisku to vôbec nevyzeralo dobre.

„Jednoznačne najlepší bol brankár hostí, ten im vychytal taký priaznivý výsledok,“ dodal M. Prusák, bývalý úspešný útočník. Trojbodový zisk posúva jeho mužstvo bližšie k iným miestam v tabuľke.

Aj šéfovia veľkošarišského futbalu sa usilujú. Včera hral po druhýkrát za nich skúsený harcovník ligových duelov Marek Petruš a po prvýkrát sa objavil aj nový hrotový útočník vysokánsky Matúš Pekár. Tak ako sú pod Šarišským hradom roky zvyknutí, mobilizujú sa vždy v hodine H.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»S Kizákovým rohovým kopom sa pohral vietor a rozhodol