Rumuni tvrdia, že favoritom je Trenčín. Ševela to odmieta

Brankár Trenčína Igor Šemrinec.
Brankár Trenčína Igor Šemrinec. (Autor: TASR)
TASR|13. júl 2015 o 09:37

Futbalistov AS Trenčín čaká v utorok zápas druhého predkola Ligy majstrov, ich súperom bude Steaua Bukurešť.

BRATISLAVA. Futbalistom slovenského šampióna AS Trenčín sa v utorok splní sen zahrať si Ligu majstrov. V prvom zápase 2. predkola privítajú v Žiline favorizovaný rumunský tím Steaua Bukurešť (20.30).

Trenčanom vyžrebovali zrejme najsilnejšieho súpera, akého mohli dostať. Steaua je 26-násobný majster Rumunska, v roku 1986 vyhrala PEM aj európsky Superpohár.

"Favorit zápasu je jasný. Naším cieľom je postup a tým pádom aj prekvapenie," hovorí tréner Trenčína Martin Ševela.

Ševela: Sme silnejší

Pred dvoma rokmi Trenčín vypadol s iným rumunským klubom Astrou Giurgiu v 3. predkole Európskej ligy po domácej prehre 1:3 a remíze v odvete 2:2. Ševela tvrdí, že odvtedy jeho tím vyrástol.

"Sme silnejší. Sme niekde inde, určite sme skúsenejší. Bude dôležité, aby sme rozmýšľali pohárovo. Každá chybička bude potrestaná," zdôraznil kouč.

"Mojou úlohou bude hráčov po mentálnej stránke dobre pripraviť. Snažíme sa budovať ich sebadôveru už v tréningoch. Steaua je favorit, ale až dvojzápas ukáže. Možno je to klišé, ale začíname od nula nula. Budeme musieť hrať rozumnejšie, nemôžeme iba raziť náš ofenzívny štýl," doplnil Ševela.

"Je dôležité, aby sme do zápasu vstúpili odvážni a pripravení. Cítime, že je tu chvíľa, ktorú sme chceli a na ktorú sme čakali. Celý rok sme na tom pracovali, aby sme mohli hrať veľké zápasy. Chceme od prvej minúty pracovať na tom, čo chceme dosiahnuť, a to je náš úspech," uviedol kouč.

Rumuni favorizujú Trenčín

V generálke na Ligu majstrov Trenčania rozstrieľali Olomouc 6:1, ale Steaua bude zdatnejším súperom. "Čaká nás kvalitné mužstvo, ktoré už je v pohárovej Európe ostrieľané. Od trénerov však dostaneme dostatok informácií, kde sú ich slabé a silné stránky. Budeme sa snažiť ich zdolať. Budeme sa snažiť udržať sa čo najdlhšie v Lige majstrov. Je to veľmi lákavá súťaž," povedal kapitán Trenčína Peter Kleščík.

Favoritom prvého stretnutia je podľa rumunských stávkových kancelárií prekvapujúco trenčiansky tím, Ševela s tým však nesúhlasí. "Už len keď sa pozrieme na jeho históriu a počet titulov, ktorý dosiahol, tak je jasné, kto proti nám stojí. Súpera dokonale nepoznáme, ale videli sme ich posledný zápas, z ktorého vyplýva, že nás čaká nesmierne ťažký súper. Jeho hráči sú atleticky a bežecky dobre pripravení, po strate lopty sú kompaktní v obrane," reagoval trenčiansky kouč.

Predali zatiaľ 6-tisíc vstupeniek

Slovenský majster má v kádri viacero legionárov, ale vo Fortuna lige ich môže využiť na ihrisku iba limitovaný počet. V Lige majstrov je to však inak. "Máme väčší počet legionárov mimo EÚ, takže tento fakt možno pri zostavení základnej jedenástky zohľadním. Základnú zostavu mám v hlave, ale premýšľam nad ňou. Do zajtrajšieho zápasu sa môže udiať veľa, ale mám pripravených viacero variantov," prezradil Ševela.

Steaua pod vedením trénera Mirela Radoiu už stihla v novej sezóne odohrať dva súťažné zápasy. Najprv prehrala 8. júla v boji o rumunský Superpohár s Targu Mureš 0:1, potom v 1. kole rumunskej ligy doma len remizovala s Petrolulom Ploješť bez gólov.

Na zápas sa dosiaľ predalo asi 6-tisíc vstupeniek, stretnutie v priamom prenose bude vysielať TV DAJTO.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Rumuni tvrdia, že favoritom je Trenčín. Ševela to odmieta