Rudňanci sa v zápase s Popročom konečne chytili

Tri body ostali v Rudňanoch. Na ťažkom teréne konečne Rudňanci vydolovali víťazstvo po dobrom výkone a troch góloch Jozefa Mikúša (pri lopte).
Tri body ostali v Rudňanoch. Na ťažkom teréne konečne Rudňanci vydolovali víťazstvo po dobrom výkone a troch góloch Jozefa Mikúša (pri lopte). (Autor: Jozef Petruška)
Sportnet|4. nov 2013 o 00:00

Oslávenec Mikúš zaznamenal hetrik, hostia po prvom góle prestali hrať.



RUDŇANY. Súboj dvoch mužstiev z chvosta 5. ligy Juh sa odohral v baníckej obci. Hŕstka domácich priaznivcov konečne v podaní Rudňancov videla víťazstvo a dobrý výkon.

Trojgólový Mikúš

Po zdĺhavej konfrontácii, zháňaní občianskych preukazov a predzápasových peripetiách sa s malým omeškaním začal hrať súboj Rudnian s posledným mužstvom tabuľky Popročom.

Domácim veľmi pomohol prvý gól v 14. minúte po výborne zahranom priamom kope Patrika Augustina. Po zmene strán v 55. minúte odštartoval svoj gólový hetrik oslávenec Jozef Mikúš a výraznou mierou sa podieľal na konečnom víťazstve 4:1.

„Pre nás to bol nesmierne náročný zápas. Hostia nemali čo stratiť, my sme sa už potrebovali konečne chytiť po nevýrazných predošlých výsledkoch. K tomu ešte sychravé počasie a ťažký terén. Poproč začal aktívne. Mali na začiatku niekoľko rohových kopov a viac sa tlačili dopredu. Po inkasovanom góle po štvrťhodine hry ich útočná snaha opadla a réžiu zápasu sme prevzali my. Predtým som stále hrával na poste stopéra. Teraz ma tréner preradil na hrot útoku a odmenil som sa mu tromi gólmi. Tie tešia dvojnásobne, lebo v nedeľu som mal narodeniny. K dvom dvojkám pribudli tri góly,“ spokojne skonštatoval 22-ročný kanonier Rudnian Jozef Mikúš.

Domáci viac chceli

Na posledné mužstvo tabuľky sa Poproč prezentoval sympatickým výkonom. Zo začiatku nahnali domácim strach, lebo tí sa nemohli dostať vôbec dopredu a domáci gólman mal v úvode plné ruky práce.

„Domáci viac chceli, viac túžili po dobrom výsledku. Kým my sme po prvom góle prestali hrať. Nemôžeme sa vyhovárať na ťažký premočený terén, lebo podmienky pre obe mužstvá boli rovnaké. Nemôžeme sa vyhovárať ani na rozhodcov. Tento zápas sme si prehrali my, hráči si môžu len spytovať svedomie za takýto výkon,“ neskrýval sklamanie tréner Poproča Ján Červeňák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Rudňanci sa v zápase s Popročom konečne chytili