Rozpadnutý káder vyradil Údol z hry

Údolčania nepokračujú. Zo súťaže sa museli odhlásiť.
Údolčania nepokračujú. Zo súťaže sa museli odhlásiť. (Autor: Štefan Gladiš)
Sportnet|16. máj 2013 o 00:00

V najvyššej okresnej futbalovej súťaži už pokračuje, a s veľkou pravdepodobnosťou aj sezónu dokončí,len tucet účastníkov.

V najvyššej okresnej futbalovej súťaži už pokračuje, a s veľkou pravdepodobnosťou aj sezónu dokončí, len tucet účastníkov.

STARÁ ĽUBOVŇA. Na samotnom čísle by nebolo nič neobvyklé, anomáliou v tomto prípade je však to, že k redukcii družstiev došlo počas rozbehnutej sezóny. Stalo sa tak po tom, čo predstavitelia FK Údol oznámili odstúpenie tohto družstva zo súťaže.

Situácia bola neudržateľná

Čo ich k takémuto kroku viedlo? „Dôvod bol prostý – rozpadol sa nám káder. Táto situácia už nebola naďalej udržateľná,“ povedal nám k danej situácii Milan Leško, predseda klubu.

Samozrejme, že nás daná situácia zaujímala, preto sme sa pýtali na konkrétne dôvody absencie hráčov.

„Viacerých trápia zranenia, jedného máme dištancovaného, zopár hráčov sa rozhodlo ukončiť svoju hráčsku kariéru. Mladí chlapci nám chýbajú kvôli povinnostiam v škole, buď sa pripravujú na úspešné zvládnutie záverečných skúšok, alebo dočasne odišli z tohto dôvodu mimo náš región,“ vymenúva jednotlivé dôvody.

Jedným dychom treba dodať, že celá sezóna Údola bola turbulentnejšia, ako by sa dalo očakávať. Kontumačné prehry, či už kvôli nepricestovaniu alebo inzultácii rozhodcu sa striedali s prehrami na ihrisku, jedinou výnimkou bolo domáce víťazstvo proti Orlovu (2:1) ešte v jesennej časti.

„Na zápasy sme skladali tím len horko-ťažko, viackrát sme mali len presne jedenásť hráčov, naposledy dokonca len sedem. Takto sa nedalo pokračovať,“ zdôrazňuje príčiny odhlásenia sa zo súťaže.

Keď už Údolčania dokázali poskladať potrebnú jedenástku, viackrát súperom dokázali vzdorovať, v mnohých prípadoch výsledky neboli až také hrozivé, chýbajúci hráčsky materiál im však napokon definitívne zlomil väz.

Futbal v obci chcú zachrániť

Hovoriť o tom, aký bude ďalší osud futbalu v obci, je nateraz predčasné. „V lete zvoláme všetkých zainteresovaných, spolu si sadneme a prehodnotíme vzniknutú situáciu,“ hovorí Leško.

Z jeho hlasu bolo cítiť, tak ako sme už u takýchto zanietených futbalových funkcionárov zvyknutí, štipku optimizmu a teda, že futbal by tu mohol pokračovať.

Po skúsenostiach z tejto predčasne ukončenej sezóny bude kľúčovou úlohou pre prípadnú ďalšiu zabezpečiť najmä dostatočnú kvantitu v hráčskom kádri.

„Máme prísľub od niektorých hráčov, ktorých sme chceli už v tejto sezóne. Kvôli pokročilej časti sezóny sa to už nestihlo 'papierovo' vybaviť, keďže bolo po uzávierke prestupového termínu,“ a na záver dodáva „ekonomicky a materiálne by sme, podľa môjho názoru, vedeli v takých podmienkach ako doteraz fungovať, uvidíme ako sa nám podarí vyriešiť hráčsku otázku.“

Verí, že situácia sa zlepší nielen návratom zranených hráčov, ale taktiež získaním stabilných hráčov, s ktorými by v klube mohli rátať pre celú sezónu a vytvoriť z nich tak stabilnú kostru tímu.

Na to, či sa tak naozaj stane a futbalové ihrisko v obci neosirie na dlhšie obdobie, dajú odpoveď až nasledujúce mesiace.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Rozpadnutý káder vyradil Údol z hry