Rožňavskí futbalisti rozhodli v poslednej minúte

V  hodine dvanástej. Bod pre Rožňavu zabezpečil Z. Breuer v poslednej minúte zápasu s Kalšou.
V hodine dvanástej. Bod pre Rožňavu zabezpečil Z. Breuer v poslednej minúte zápasu s Kalšou. (Autor: Peter Podolinský)
Sportnet|18. nov 2013 o 00:00

Až do poslednej minúty držali rožňavskí futbalisti divákov v napätí, či sa futbalovou jeseňou rozlúčia s bodom alebo bez neho.

Nakoniec Z. Breuer vyrovnal a Rožňava aj v odvete remizovala s Kalšou, tentoraz 2:2.

ROŽŇAVA. Hostia síce nepricestovali v najsilnejšej zostave, no do prestávky dokázali z troch šancí dať dva góly. Rožňavčania skôr hľadali výkony z predchádzajúcich zápasov, no chvíľu pred polčasovým hvizdom ich do hry vrátil gólom Korfanta.

V druhom polčase odolávali hostia tlaku Rožňavy umnou hrou v obrane takmer až do konca.

Prišla však osudná 90. min. a pohotové zakončenie Z. Breuera, voči ktorému bol brankár Poľa bezmocný.

„Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas a pripravili sme sa na to. Škoda, že sme neprišli v silnejšej zostave, no máme veľa zranených. Boli teda tak presne jedenásti, plus jeden náhradník z dorastu. No aj tak sme chceli bodovať, vziať si minimálne to, čo nám vzala Rožňava doma. Nakoniec sa zápas vyvíjal tak, že sme mohli vziať body tri,“ uviedol tréner TJ Mladosť Kalša Róbert Žaludek. J

eho zverenci dobre bránili, skúšali protiútoky. „Hlavne sa mi páčilo, že sme hrali po stranách, na širokom ihrisku sme roztiahli hru. Vyšli protiútoky. Zo začiatku sezóny sme trpeli na to, že aj keď sme mali päť či šesť šancí, gól sme nedali. Teraz sme mali tri a dali dva góly,“ pokračoval R. Žaludek.

Prišli však chyby po jednej z nich gól na 1:2. „Upozorňoval som na to, to isté sa mi tu stalo na jar ešte s Michaľanmi, tiež v závere polčasu sme dostali gól z 1:1 na 2:1,“ povedal R. Žaludek.

Po obrátke nastúpili hostia odhodlaní náskok udržať. Dlho sa im darilo brániť stav, nepúšťali domácich do šancí. „No jedna predsa len vošla,“ poznamenal s odtienkom sklamania v hlase tréner Kalše a pokračoval: „Vzhľadom na vývoj zápasu by som povedal, že sme o dva body prišli, ale nakoniec som rád, že sme si odviezli aspoň bodík. Pri vyrovnanej situácii v tabuľke je každý jeden dobrý.“

Rožňavčania si pred zápasom verili a hlavne sa chceli doma rozlúčiť s jeseňou víťazstvom. „No v prvom polčase sme hrali bez pohybu, bez ochoty, bez srdiečka. Tak sa hrať nedá. S polčasom som bol maximálne nespokojný, čo som hráčom v šatni aj povedal,“ začal tréner SP MFK Rožňava Branislav Kuzma.

Jeho slová padli sčasti na úrodnú pôdu a hra Rožňavy sa po prestávke zmenila. „Aj keď to herne stále nebolo optimálne, aspoň srdce sa vrátilo do hry. Veril som, že otočíme. Mali sme tlak, no len po šestnástku a šance sme nevyužili. Chválabohu aspoň za remízu. Druhý polčas bol o bojovnosti, no kvalita chýbala,“ uzavrel B. Kuzma.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Rožňavskí futbalisti rozhodli v poslednej minúte