Rožňavské basketbalistky sa rozpŕchli po Slovensku i Európe

Minulosť. Rožňavské družstvo sa v takejto zostave v budúcnosti už pravdepodobne nezíde.
Minulosť. Rožňavské družstvo sa v takejto zostave v budúcnosti už pravdepodobne nezíde. (Autor: Peter Podolinský)
Sportnet|16. jún 2012 o 00:00

Basketbalová extraliga žien sa pre rožňavský tím skončila už pred pár mesiacmi, no k tej novej zatiaľ veľa informácií nie je.

Zmluvy mali hráčky na jednu sezónu, takže sa rozpŕchli po Slovensku.

ROŽŇAVA. Už pred nejakým časom sa objavila správa, že skúsená pivotka V. Libičová sa stala novou posilou českých Strakoníc. Zdá sa, že ani ostatné hráčky to s pokračovaním svojej kariéry v Rožňave nevidia ružovo.

„Ponuky mám, niečo sa rysuje, ale nerada by som konkretizovala pred tým, ako to bude stopercentne čierne na bielom. Uvažovať o tom, či by som hrala budúcu sezónu v Rožňave, by bolo reálne po splnení všetkých podlžností klubu voči mne,“ uviedla Laura Van Dalen.

„Okrem riešenia budúcej sezóny venujem čas svojim najbližším, tréningom a veciam, ktoré počas sezóny nestíham.“

Viac o tom, kde bude v novej sezóne pôsobiť, vie Z. Babaríková. „Už sa pripravujem na novú sezónu. Zatiaľ trénujem individuálne. Zmluvu už mám dávno podpísanú s nováčikom zo Spišskej Novej Vsi,“ uviedla Z. Babaríková.

O zotrvaní v Rožňave ani neuvažovala. Dôvod je jasný, nesplnené záväzky.

Krídelníčku A. Hnidzíkovú trápili počas sezóny zdravotné problémy, teraz sa jej už darí dobre a oddychuje od aktívneho basketbalu. „Venujem sa rodine, priateľom a iným športom,“ podotkla.

Po dvoch sezónach strávených v rožňavskom drese tretiu zatiaľ nezvažuje. „Nebolo mi zo strany klubu ponúknuté nové angažmán a keďže má klub voči mne ešte resty, tak to zatiaľ ani neprichádza do úvahy,“ opísala realitu Anna Hnidzíková.

Do Francúzska

Pre českú rozohrávačku G. Giacintovú bola minulá sezóna v drese MBK Región Rožňava prvou mimo Českej republiky. Ako sa na ňu pozerá s odstupom času?

„Určite mi to viac dalo, ako vzalo. Boli sme dobrý kolektív a musím priznať, že sa mi po ľuďoch a Rožňave občas zacnie,“ povedala Gabriela Giacintová.

Zopakovala by si to znova? „Je to tak pol na pol. Čo sa týka basketbalu, aj keď nám bohužiaľ nevyšlo viac zápasov, šport taký niekedy býva, bola som spokojná. Opakujem, že veľa robí kolektív. Jediná vec, ktorá kazí dojem je, že nám klub stále dlhuje nejaké peniaze. Dúfam, že sa táto záležitosť skoro vyrieši, ako nám bolo sľúbené,“ pokračovala česká basketbalistka.

O budúcej sezóne má už viac–menej jasno. „Nejaké ponuky boli, no nakoniec som minulý týždeň podpísala zmluvu s jedným francúzskym klubom. Teším sa z toho, pretože ísť hrať do Francúzska som si vždy priala. Teda sa vylučuje, aby som sa vrátila v najbližšej sezóne do Rožňavy,“ dokončila G. Giacintová, ktorú teraz čakajú štátnice.

Štúdiu sa v týchto dňoch venuje aj Barbora Valicová. „Momentálne sa pripravujem na štátnice,“ upresnila podkošová hráčka a pokračovala: “Takže basketbal išiel na chvíľku bokom. Objavili sa dve ponuky v kluboch na Slovensku. Naskytla sa aj možnosť ísť do zahraničia, ale plánujem pokračovať v štúdiu v Košiciach, tak som ani nerozmýšľala o tejto možnosti. Ešte ale neviem, kde budem pôsobiť budúcu sezónu. Nevylučujem ani Rožňavu. Posledná sezóna bola pre mňa motivujúca a rada by som sa vrátila.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Rožňavské basketbalistky sa rozpŕchli po Slovensku i Európe