Rožňava privíta Spišské Vlachy

Rešpekt. Aj keď majú domáci pred G. Pulenom rešpekt, šance treba premeniť, myslí si Patrik Milata.
Rešpekt. Aj keď majú domáci pred G. Pulenom rešpekt, šance treba premeniť, myslí si Patrik Milata. (Autor: pp)
Sportnet|12. apr 2014 o 00:00

Rožňava dnes hostí v 21. kole V. ligy Juh tabuľkového suseda Tatran Spišské Vlachy.



ROŽŇAVA. V jesennom zápase si Rožňava zo súperovho ihriska doviezla tri body, dá sa teda očakávať, že si hostia zo Spiša budú chcieť body vziať späť.

V ostatných dvoch kolách obaja súperi zvíťazili a navyše ani jeden z nich na jar ešte neprehral. Aj keď by sa zdalo, že sa Rožňave darí viac vonku, dokážu už získavať viac bodov aj na domácej pôde. Ako teda vidia domácu odvetu?

„Na ihriskách súpera sa nám v tejto sezóne darí, čo nás samozrejme mimoriadne teší. Tieto výsledky sú dôsledkom zodpovedného prístupu a maximálneho sústredenia na zápas a na dosiahnutie hlavného cieľa. Na sobotnú odvetu sa pozeráme tak ako na všetky ostatné zápasy, máme pred sebou jedine hlavný cieľ a to zvíťaziť,“ uviedol záložník Patrik Milata.

Bol to práve on, kto na jar minulej sezóny zabezpečil dvoma gólmi do siete G. Pulena víťazstvo Rožňavy nad Spišskými Vlachmi. Čo bude podľa P. Milatu platiť na súpera?

„Pred takým skúseným brankárom ako G. Pulen máme obrovský rešpekt, ale šance treba premeniť, nech nám stojí oproti ktokoľvek. V sobotu na súpera bude platiť to, čo si povieme v šatni, no zatiaľ by som sa k tomu bližšie nevyjadril,“ pokračoval P. Milata.

Rožňava začala jar veľmi dobre a na konte už má tri víťazstvá. Čo je za týmto úspešným štartom do odvety?

„V prvom rade silný kolektív. Sme mladý tím, ktorý potrebuje určitý čas, aby sa rozohral a zvykal si jeden na druhého. V posledných zápasoch je čoraz viac cítiť, že aj mladší hráči dospievajú, poslúchame pokyny trénera, sústreďujeme sa jedine na zápas, nenecháme sa rozčúliť a odmenou sú dobré výsledky,“ uviedol P. Milata a pokračoval: „Kvalitou toto mužstvo má na to, aby bojovalo o popredné priečky. Ak ostaneme takto spolu a budeme aj adekvátne v tom podporovaní, tak ja verím tomu, že je to iba začiatok návratu rožňavského futbalu hrávať vyššie súťaže.“




Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Rožňava privíta Spišské Vlachy