Rozhodnutie padne vo štvrtok

Sportnet|6. apr 2010 o 00:00

Basketbalistky BK PU Bemaco Prešov zdolali vo štvrtom stretnutí semifinálovej série na domácej palubovke celok MBK Ružomberok rozdielom piatich bodov 72:67 a vynútili si tak piate stretnutie na ružomberskej palubovke.

PREŠOV.

Zvládli to

"Ako každý zápas s Ružomberkom bol náročný tým, že nám išlo o veľa a z obidvoch strán bolo cítiť nervozitu. Prejavilo sa to chybami na našej, ale aj na ich strane, no zvládli sme to, našťastie, úspešne. Myslím si, že od začiatku sme mali ten mierny náskok, nejakých päť bodov, čo je naozaj len veľmi malé vedenie, takže celý zápas to bolo také kolísavé," povedala na začiatok prešovská rozohrávačka Jana Vacková, ktorá v tomto stretnutí prispela k víťazstvu Prešova trinástimi bodmi.

Vyrovnať sa s agresivitou

Prešovské basketbalistky si už po prvej štvrtine dokázali vytvoriť mierny sedembodový náskok. V druhej štvrtine sa dokonca odpútali už na rozdiel šestnástich bodov. Hosťujúce Liptáčky sa ani za tohto stavu nevzdali a v tretej štvrtine znížili dokonca na rozdiel dvoch bodov. Potom však prešovské vysokoškoláčky opäť prešli na vyššie obrátky a do záverečnej štvrtiny išli s desaťbodovým náskokom 53:43. V nej si už víťazstvo nedali vziať a vyhrali 72:67. V čom bol teda Ružomberok športovo najnepríjemnejší? "Asi tou agresivitou, ktorá je niekedy naozaj na hrane a potom je ťažké sa s tým vysporiadať," mienila J. Vacková

Vo štvrtok sa tak rozhodne o postupujúcom do finále v piatom, záverečnom stretnutí. "Keď chceme postúpiť, musíme vyhrať. Nie je iná šanca," povedala na margo piateho duelu prešovská rozohrávačka. Zároveň vysokoškoláčky jasne vedia, aké poznatky bude treba v tomto súboji využiť. "Stále sa usilujeme vysporiadať s tou agresivitou. Bude to náročnejšie o to viac, že sa hrá na ich pôde a budú tam ich fanúšikovia. Toto bude základ a, samozrejme, budeme dodržiavať pokyny trénera," konštatovala na záver J. Vacková.

FAKTY

Prešov - Ružomberok 72:67 (39:31)

Najviac bodov: Wirthová 14, Vacková 13, Risperová 12 - Grešnerová 17, Podešvová 16, Kerrová 11. TH: 30/19 - 23/14, fauly: 21 - 27, trojky: 7 - 7, rozhodovali: Brziak, Fuska a Szibilla, 600 divákov. Stav série: 2:2.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Rozhodnutie padne vo štvrtok