Rogge sa zastal sponzorov hier

TASR|10. júl 2012 o 11:39

Medzinárodný olympijský výbor potvrdil v utorok, že sponzormi blížiacich sa olympijských hier v Londýne budú spoločnosti Coca-Cola a McDonald's.

BERLÍN.

Stalo sa tak len deň po tom, ako prezident MOV Jacques Rogge označil oba gastronomické podniky pre obavy z obezity za "otázne".

"Chcel by som objasniť komentáre, ktoré sa objavili v súvislosti s mojou osobou a spoločnosťami Coca-Cola a McDonald's v niekoľkých médiách. MOV si vysoko váži dlhodobú spoluprácu a podporu oboch firiem. V priebehu rokov sme svedkami pozitívneho vplyvu, ktorý priniesli títo poprední sponzori," uviedol Rogge.

Viaceré britské médiá v pondelok citovali slová prezident MOV, podľa ktorých visí nad sponzorstvom zo strany Coca-Coly a McDonald's "otáznik". Dôvodom sú obavy z podpory globálnej obezity.

"Týchto spoločností sme sa opýtali: 'Počúvajte, existuje otázka narastajúceho trendu obezity. Čo s tým urobíte?'" Predstavitelia MOV musia pravidelne odpovedať na otázky týkajúce oboch gastronomických podnikov. Rogge však v utorok zdôraznil, že sú hrdí na spoluprácu s nimi.

"Obe spoločnosti prezentujú ducha olympijských hier prostredníctvom kreatívnych a pútavých ekonomických programov zameraných na fyzické aktivity a hodnoty, o ktorých je celá olympiáda. Sme hrdí na spoluprácu s Coca-Cola a McDonald's. S oboma máme zmluvu až do roku 2020," uzavrel Rogge.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Rogge sa zastal sponzorov hier