Reorganizované futbalové šialenstvo na Spiši sa končí

Smutný záver sezóny. Reorganizácia postihla dosť klubov zo Spiša.
Smutný záver sezóny. Reorganizácia postihla dosť klubov zo Spiša. (Autor: jope)
Sportnet|13. jún 2014 o 00:00

Zmeny v súťažiach kluby skôr rozladili, ako priniesli niečo pozitívne.



SPIŠ. V nedeľu sa zatvoria brány na futbalových štadiónoch Spiša. Prestane už strašiť démon menom reorganizácia.

Ako prví pocítili zmenu druholigoví dorastenci Spišskej Novej Vsi. Tí vyhrali 2. ligu Východ, no do žiadnej baráže o najvyššiu súťaž sa nedostanú – nespĺňajú kritériá.

O tom, aký má význam ďalej hrať 2. dorasteneckú ligu, by len ťažko niekto z kompetentných vedel porozprávať.

Krompachy a Podhradie sa lúčia

Pozitívom najvyššej krajskej súťaže 4. ligy Východ boli vzájomné derby Spišská Nová Ves – Spišské Podhradie – Krompachy. Padali divácke rekordy, fanúšikovia intenzívne žili futbalom. FK Spišská Nová Ves postupuje vyššie a geograficky veľmi blízki susedia z Krompách a Sp. Podhradia sa opäť na dlhé roky rozídu.

„Vychovávať mladých hráčov. Venovať sa mládeži. To je náš cieľ do ďalších sezón. Súperiť v krajskej súťaži, veľké prostriedky vydávať na A–mužstvo – tu cesta nevedie!“ sklamane skonštatoval šéf futbalu v Spišskom Podhradí Jozef Komara.

Podhradčania zakončia štvrtoligovú sezónu opäť doma s rezervou Michaloviec. Novovešťania budú držať palce Krompašanom, lebo od ich výsledku s V. Opátskym bude závisieť, či sa „ondášovci“ dostanú na prvú priečku. Spišská Nová Ves hrá vo Svite.

Aj v 5. lige Juh bol rovnaký počet zástupcov zo Spiša. Klobúk dole pred výsledkami a výkonmi Veľkého Folkmara a Spišských Vlách. Tretie a štvrté miesto v náročnej súťaži sú veľmi cenné. Súťaž zachránili Rudňanci. V nedeľu sa Vlašania lúčia s vernými fanúšikmi súbojom proti Šaci. Folkmarčania chystajú posezónne posedenie po zápase s V. Kapušanmi. Rudňanci merajú cestu do Poproča.

Nastúpia znechutení Markušovčania?

Ostro sledovaná bola tento rok 6. liga Podtatranská. V hre sú ešte tri mužstvá v boji o záchranu – Levoča, Teplička, Hranovnica. Harichovce sa lúčia so 6. ligou v Sp. Belej a Margecany v Kravanoch. Je to škoda, lebo v tejto súťaži tie dva kluby pôsobili dlhé roky. Najväčšia pozornosť sa upriami do Helcmanoviec a Tepličky.

Levoča hrá v Helcmanovciach a Teplička hostí Poprad B. A všetci budú čakať, ako sa bude dariť Mária Hute v Hranovnici.

Na výsledkoch šiestoligistov sú závislí v oblastnej súťaži siedmoligisti. Aj tu bude neľútostný boj o záchranu medzi Odorínom, Markušovcami a Olcnavou.

Frustrovaní Markušovčania po prehre 0:1 v Odoríne odkazujú: „Asi nastúpime siedmi na päť minút a potom to zabalíme.“

Nielen v Markušovciach, ale aj v Harichovciach, Margecanoch, Krompachoch a Spišskom Podhradí je na záver sezóny pochmúrna nálada.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Reorganizované futbalové šialenstvo na Spiši sa končí