Rábekovi sa návrat do zostavy vydaril

Oliver Rábek návrat do zostavy okorenil štyrmi gólmi.
Oliver Rábek návrat do zostavy okorenil štyrmi gólmi. (Autor: sita)
Sportnet|12. mar 2013 o 00:00

Až po vyše mesiaci sa vrátil Oliver Rábek do zápasového diania.

Spojka majstrovského Tatrana Prešov sa zranila v extraligovom zápase v Michalovciach. Streda šiesteho februára bola smolná pre neho i pre osemnásobného slovenského hádzanárskeho majstra. Rábek si vážne zranil členok, Tatran sa domov vracal s potupnou prehrou o sedem gólov.

PREŠOV. Tatran sa časom z extraligových strát otriasol. Na medzinárodnej pohárovej scéne odohral výborné domáce zápasy s Rhein – Neckar Löwen v Pohári EHF, s Croatiou Záhreb, Lovčenom Cetinje a Vardarom Skopje v nadnárodnej SEHA League. Oliver Rábek ale pritom stále nebol.

Zo zranenia sa nevystrábil jeden z prešovských kanonierov ani pred cestou do Záporožia, kde napokon Tatran Prešov v skupine B Pohára EHF vyhral o prekvapujúcich päť gólov. Tohto ukrajinského súpera zdolal slovenský majster aj v odvetnom zápase doma.

Tento zápas a druhé víťazstvo Tatrana nad Motorom si vychutnal už aj uzdravený Oliver Rábek.

Predtým, v prešovskom Final Four Slovenského pohára, ktorý, mimochodom, Tatran získal do svojej klubovej vitríny už desiaty raz, „Oli“ sedel už na lavičke domáceho tímu.

Tréner Roman Lamač ho však na ihrisko vtedy ešte nepustil. Šetril si ho na pohárovú odvetu s Motorom.

Súboj bol obrovským zážitkom

V dueli, ktorý opäť dostal halu do varu, bol O. Rábek znovu späť. Krátko po tom ako naskočil do zápasového diania s ukrajinským Motorom Záporožie, uviedol sa po dlhšom čase gólom.

V desiatej minúte na jeho strelecký pokus bol prikrátky hosťujúci gólman Košovy. V ďalšom priebehu pridal ešte tri dôležité góly a napokon sa s tímom i vďačným publikom radoval z druhej výhry v skupinovej fáze Pohára EHF v rade.

„Aj pre takéto zápasy sa oplatí hádzanú hrať, bojovať a vyhrávať. Každý podobný súboj, aký sme odohrali s Motorom, je obrovským zážitkom. Pre hráčov a myslím, aj pre divákov,“ neskrýval O. Rábek spokojnosť s faktom, že návrat do zostavy Tatrana sa mu vydaril.

Výsledok, ktorý šiel do sveta

Dva zápasy v Slovenskom pohári prečkal O. Rábek na lavičke. Stretnutie Pohára EHF, druhej najprestížnejšej súťaže v Európe si už ale vychutnal.

„Výsledok je úžasný. Výhra o osem gólov ide do sveta. Zápas s Motorom to bol ale veľmi ťažký. Záporožie po výmene trénera si u nás trúfalo. V porovnaní s prvým zápasom na Ukrajine tréner Lamač pripravil na súpera niektoré novšie taktické prvky. Spočiatku nám súper robil problémy. Keď sme však po dvadsiatich minútach šli znovu do vedenia, odvtedy sme boli už pánmi na ihrisku my. Celé mužstvo príkladne bojovalo, každý jednotlivec dal do hry celé svoje srdce. V závere sme už doslova excelovali. Takže lepšiu koncovku sme si želať ani nemohli. Po výhre som mal osobne ešte jeden dôvod na radosť. Členok značnú zápasovú záťaž vydržal, čo je dobrým signálom pred sériou ďalších zápasov, ktoré nás v najbližších dňoch čakajú.“

V tomto týždni ich Tatran Prešov odohrá hneď tri, v troch rôznych súťažiach. Včera predohrával zápas 26. kola slovenskej extraligy v Košiciach.

Dnes podvečer ba mala výprava prešovských hádzanárov vyraziť na cestu do Bosny a Hercegoviny. Zajtra od 18. hodiny tam Prešovčanov čaká stretnutie SEHA ligy so Slogou Doboj.

Na druhý deň budú zeleno–bieli pokračovať v putovaní za ďalším súperom. V sobotu 16. marca o 19. hodine nastúpi Tatran Prešov v nemeckom Manheime proti bundesligovému Rhein – Neckar Löwen.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Rábekovi sa návrat do zostavy vydaril