Prvý výprask psychiku nenačal

Dôraz. Tak sa ním prezentoval predtým Digoň (vľavo) a teraz chce na to nadviazať.
Dôraz. Tak sa ním prezentoval predtým Digoň (vľavo) a teraz chce na to nadviazať. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|17. aug 2012 o 00:00

Nie najhorší štart v novom ročníku III. futbalovej ligy zaknihovali hráči MFK Košice B.

V prvom vystúpení síce prehrali na popradskom ihrisku rozdielom triedy, no vzápätí v domácom meraní síl porazili Kremničku. Staronový tréner Jozef Móder už pozbieral zopár poznatkov o lepších i slabších stránkach tímu, ale v prvom rade neustále prízvukuje, že hlavným poslaním tímu je vychovávať schopných frekventantov tejto futbalovej akadémie.

KOŠICE. Rezerva z roka na rok dostáva inú tvár, ale jedna črta je rovnaká – prevažuje mladícky zápal. Skúseností je síce u niektorých menej, ale o to viac musí blčať nadšenie.

“Ešte vidno na chlapcoch, že zatiaľ nie sú vo vrcholnej forme, ale všetko chce svoj čas. S pribúdajúcimi zápasmi sa to – verím – bude stabilizovať i zlepšovať,“ konštatoval kormidelník béčka s tým, že nateraz prevládajú pozitíva.

Hlavne poctivý prístup, srdnatosť a túžba niečo sa naučiť. Základná zostava sa len formuje a veľa záleží aj na tom, ktorí hráči sú k dispozícii, čo sa týka nielen kmeňových hráčov béčka a dorastencov, ale hlavne áčkarov, ktorí prichádzajú na výpomoc. Príprava bola dostatočná na získanie fundamentu, teraz pôjde len o to, aby sa jednotlivci herne presadzovali.

Prehrávali, no otočili výsledok

Ani nevydarený úvod v Poprade nezlomil odhodlanie kolektívu.

“Bol to výborný a vyrovnaný zápas z oboch strán. Dlho bol stav na vážkach, no v záverečných minútach sme ešte dva razy inkasovali a utrpeli tak pomerne krutú porážku. Naopak, my sme šancu nevyužili, trafili sme brvno. Keby sme vyrovnali za stavu 0:1, bolo by to iste dopadlo inak.“

Domáca premiéra sa tiež nezačala šťastne, s Kremničkou už po pár minútach Košičania prehrávali, ale po zmene strán otočili skóre a víťazstvo zavŕšili tesne pred koncom.

„Predošlá prehra chlapcami neotriasla, nezanechala na ich psychike žiadne negatívne stopy. Mužstvo sa burcovalo a kráčalo cieľavedome za plným ziskom.“ Pravdaže, zostava sa mení od zápasu k zápasu, takže niekedy herný prejav bude i kolísať a súčinnosť medzi formáciami aj zaškrípe. Podstatné ale je, aby si omladina uvedomovala, akú šancu dostáva a mala na zreteli svoj futbalový rast. Najbližšie sa Košičania predstavia v Prešove s domácimi juniormi. „Na tieto duely sa najviac tešíme, lebo chlapci sa vzájomne veľmi dobre poznajú, stretávajú sa už niekoľko rokov ako súperi a tieto duely berú prestížne,“ pripomenul J. Móder.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prvý výprask psychiku nenačal