Prvoligový hokejový šláger za účasti Prešovčanov dnes na topoľčianskom ľade

Sportnet|9. dec 2003 o 00:00

Prešov - Prvoligovým hokejovým šlágrom bude nepochybne dnešný súboj po 26. kolách druhého HC Kimex VTJ Topoľčany s hosťujúcim aktuálnym lídrom

Prešovským hokejovým klubom Prešov. Predošlý zápas na súperovom ľade Prešovčanom v Prievidzi nevyšiel. Následne PHK zdolal doma presvedčivo Spišiakov a rovnako si vraj trúfa aj dnes pod Tribečom.

"Pochopiteľne, že v Topoľčanoch chceme potvrdiť pozíciu lídra súťaže," tvrdí tréner prešovských prvoligových hokejistov Anton Tomko (na snímke vľavo). "Našim cieľom je bodovať, aby sme si odstup od dnešného súpera i Dubnice, ktorá sa tlačí nahor, udržali." Sú aj názory, že zatiaľ sa v základnej časti ligy o nič podstatné nehrá. Myslíme si však, že stále je o čo hrať. Pred nadstavbovou časťou sa predsa hrá o čo najvýhodnejšiu pozíciu pred play off... "Presne tak. O tom sa s hráčmi neustále bavíme. Sú to takpovediac nateraz ešte "kľudné vody", ale v podstate sa hrá o veľa. Hrať prvé dva zápasy v play off na domácom ľade, je z hľadiska psychiky značnou výhodou. Nuž a prípadný piaty rozhodujúci súboj sa hrá u lepšie postaveného mužstva po základnej časti. Takže je to naozaj stále o čo hrať. S týmto vedomím cestujeme aj dnes do Topoľčian." Sedem ostatných gólov do siete Spišiakov by malo signalizovať "pohodovú" klímu vo vašom mužstve. Je to ozaj tak? "Naše posledné vystúpenie so Spišskou Novou Vsou mal dve rozdielne polovice. Vravím to takto zámerne. V prvej polovici zápasu nám chýbal pohyb na ľade, myšlienka. Až v druhej časti duelu po viacerých korektúrach v zostave naši hráči zabrali. Za to môžu poďakovať prešovským divákom. Tí ich hnali hlasivkami dopredu a doslova naše mužstvo postavili na nohy." Dnes ale publikum bude hrať proti Prešovu a vaši zverenci sa budú musieť popasovať s celkom inou situáciou... "To je nám celkom jasne a snažíme sa na to patrične pripraviť. Topoľčany dozaista budú "bičovať" publikum agresívnym, útočným spôsobom hokeja. Viac sa asi budeme venovať defenzívnym úlohám a striehnuť na prípadné chyby súpera. V nejakým ich hádam donútime a aj z nich niečo vyťažíme."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prvoligový hokejový šláger za účasti Prešovčanov dnes na topoľčianskom ľade