Prvé hodnotenie: Zaujali tri útoky, ale pozor na diery v obrane

Najlepším našim hráčom bol Rastislav Staňa.
Najlepším našim hráčom bol Rastislav Staňa. (Autor: TASR)
Tomáš Prokop|3. máj 2013 o 17:38

Slovenskí hokejisti zdolali v úvodnom zápase svetového šampionátu Francúzov 6:2. Prečítajte si prvú analýzu.

Čím hokejisti potešili?

Výborným útokom. Pomohlo nám, že Francúzi nebetónujú. Do otvorenej obrany sa slovenskí skúsení útočníci dostávali v pohode. Najprv sa síce zastreľovali, ale postupne sa trafili všetky mená, od ktorých to fanúšikovia očakávajú. Gólovo sa presadili všetky štyri formácie.

Čím hokejisti nepotešili?

Rozohrávkou obrancov. Už pred turnajom na to upozorňoval tréner Vůjtek. Proti silnejším súperom sa nám to môže ľahko vypomstiť. Ak by Francúzi využili viacero zaváhaní bekov v prvej tretine, mohol sa zápas vyvíjať oveľa horšie. V tretej tretine nám dochádzali sily a v defenzíve sa objavovali častejšie veľké diery, ktoré Slováci riešili faulami.

((galeria))

Kto hral z našich najlepšie?

Pochvalu si zaslúži Rastislav Staňa, ktorý slovenský tím podržal v kľúčových momentoch prvej tretiny, kedy pochytal všetky šance výborne korčuľujúcich Francúzov a tiež bol oporou v tretej tretine, keď sme robili chyby v obrane.

Je pozitívne, že šance si vypracovali všetky útoky, hlavne prvé tri si vytvorili tlak. Dobre hral Tomáš Záborský, ktorý ukázal, prečo strieľa kopec gólov v KHL a predtým vo Fínsku. Výborne sa dopĺňal s agilným Michelom Miklíkom a pracantom Romanom Kukumbergom, ktorý mu krásne pripravil tretí gól.

Kopecký s Radivojevičom predviedli peknú akciu pri štvrtom góle a podobne kombinovali tiež Hudáček so Šatanom. Hudáček sa dočkal gólu po krásnej akcii Sekeru. Mladý útočník Slovana hral výborne najmä v prvej polovici zápasu.

Kto hral z našich najhoršie?

Po jasnom víťazstve nie je dobré kritizovať. Tvrdú robotu odviedol celý tím. Tréner Vůjtek striedal len šesť obrancov, Mihálika nechal na striedačke. Najhoršie momenty z našich mal Branislav Mezei, ktorý zle rozohrával a ponúkol Francúzom dve presilovky. Prvá za stavu 1:0 mohla priniesť zbytočné zdramatizovanie. Mezei so Sekerom boli aj pri prvom góle Francúzov.

Čo nám zápas ukázal?

Že našim problémom nebude s veľkou pravdepodobnosťou útok. Tréneri silu umne rozložili do viacerých formácií. Síce sme hrali so slabším súperom, ale tlak si dokázali vytvoriť viacerí. Problémom však môže byť obrana. Chýba v nej líder typu Cháru. Najviac sa čaká od Sekeru, ktorý sa potrebuje trošku viac aklimatizovať. Svoje možnosti ukázal pri krásnej akcii, ktorá skončila šiestym gólom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Prvé hodnotenie: Zaujali tri útoky, ale pozor na diery v obrane