Prvá zastávka východniara na východe

Vladimír Goffa. Nový tréner Moldavy chce vyťažiť maximum zo zverencov.
Vladimír Goffa. Nový tréner Moldavy chce vyťažiť maximum zo zverencov. (Autor: tasr)
Sportnet|12. okt 2011 o 00:00

To, čo viselo vo vzduchu, sa stalo realitou. Po tom, ako moldavskí futbalisti prehrali doma s L. Mikulášom, došlo k zmene na trénerskom poste a Miroslava Čopjaka vystriedal Vladimír Goffa.

Skúsený lodivod je síce rodákom z Vranova, ale FK Bodva bude jeho prvou zastávkou v pozícii kouča na východnom Slovensku.

KOŠICE. Cestou do Moldavy sme ho podpichli, či si vezie so sebou dosť vecí. Narážali sme na to, že v tomto klube sa kormidelníci menia dosť často.

Kontakty boli už predtým

Odpovedal, že je optimista a pobalil sa dôkladne. Vraj jeho nové pôsobisko nie je výnimkou, pokiaľ ide o rošády. S predstaviteľmi druholigistu bol v kontakte už dávnejšie. Ešte vtedy, keď viedol Petržalku, potom zase v čase, keď tam skončil v lete. „Nakoniec funkcionári uprednostnili českého lodivoda, takže na rad som prišiel až do tretice. Predtým to bolo len v štádiu oťukávania, teraz prišla vážna ponuka,“ poznamenal 51-ročný kouč. Odvtedy, ako mu skončila zmluva v Petržalke, nebol pri žiadnom tíme, riešil skôr ekonomické otázky s bývalým klubom. Ako kormidelník prešiel mnohými štáciami (najznámejšie boli Slovan, Žilina, Dubnica, R. Sobota, D. Kubín). Pri otázke, koľkokrát sa mu stalo, že prišiel uprostred rozbehnutej súťaže ako záchranca, dlhšie lovil v pamäti. Vraj to už dávno nezažil. „Pamätám si, že pred časom som vyťahoval z kaše Bánovú, ktorá bola predposledná a postupne sa dotiahla pomerne vysoko.“

Spomienky na rešpekt

Pravdaže, s mužstvom sa ešte len potrebuje V. Goffa zoznámiť. Zatiaľ zbiera len informácie. Niektoré skutočnosti ho ale zaskočili. „Pamätám si z lanského ročníka ako tréner Petržalky, že Moldavčania boli oživením druhej ligy a vzbudzovali rešpekt. Preto ma prekvapilo, že v kádri došlo k masívnej fluktuácii, nezostal kameň na kameni. Ocitli sa tam menej skúsení hráči a legionári, ktorí sa potrebujú v našom futbale zorientovať. Summa summarum kolektív je podstatne slabší než predtým, keď naháňal strach.“ Na otázku, či jeho ambíciou bude získanie posíl a vystuženie viacerých postov, dodal, že je skôr skeptikom v tomto smere, hoci by bol rád. Skôr sa zameria na to, aby vyžmýkal z tých hráčov, čo má, maximum. „Mojou prioritou je debata s majiteľom klubu, lebo v súčasnej situácii sú ľudia, čo dávajú peniaze do futbalu, rozhodujúci. Potrebujem sa zoznámiť s jeho filozofiou, názormi, motiváciou, zmýšľaním a cieľmi, ktoré má tím dosiahnuť. Od toho sa potom odrazím. Pravdaže, vo vzťahu k mužstvu chcem presadiť svoju hernú koncepciu a dosiahnuť, aby sa hráči stotožnili so zámermi."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prvá zastávka východniara na východe