Proti Bielorusku bude chytať Hudáček, Vůjtek chce ísť do finále

Tréner hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek.
Tréner hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek. (Autor: TASR)
TASR|18. dec 2014 o 18:29

Slovenskí hokejisti sú už vo Švajčiarsku, zajtra nastúpia na prvý zápas na turnaji Arosa Challenge.

AROSA. V úvodnom vystúpení slovenskej hokejovej reprezentácie na turnaji Arosa Challenge v piatok proti Bielorusku (16.15) sa do bránky postaví Július Hudáček. Trénerovi Vladimírovi Vůjtekovi sa na štvrtkovom tréningu po príchode do dejiska prípravného turnaja vo Švajčiarsku hlásilo všetkých 24 hráčov.

Slováci dorazili do švajčiarskej Arosy popoludní po kombinovanej preprave autobusom, lietadlom a vlakom. Podvečer už absolvovali prvý tréning, kapitánom tímu bude Dominik Graňák.

Vůjtek: Chceme si zahrať finále

"V prvom rade ide o tímový cieľ, ktorým je dosiahnuť na turnaji čo najlepší výsledok. Nepozerám sa na to z osobného hľadiska. Snažím sa o to, aby sme dokázali na ľad preniesť v čo najlepšom svetle taktiku, ktorú nám vštepujú tréneri. Pre nás bude kľúčový zápas proti Bielorusku, v ktorom chceme vyhrať a v sobotu zabojovať o prvenstvo na turnaji," povedal 31-ročný obranca.

"Mužstvo je v porovnaní s Nemeckým pohárom vystužené skúsenejšími hráčmi, od ktorých očakávame, že v dôležitých situáciách potiahnu celý kolektív. Máme v kádri aj mladých chlapcov, od ktorých zase očakávam plno energie. Bielorusi majú nového trénera a polovicu kádra zloženú z hráčov z Dinama Minsk, ktorému sa v KHL darí. Napriek tomu chceme vyhrať a v sobotu si zahrať vo finále," dodal tréner Vůjtek.

Obe slovenské stretnutia prinesie v priamych prenosoch RTVS.

Predpokladaná zostava SR

J. Hudáček (Čiliak) - Graňák, Sloboda, Ďaloga, J. Mikuš, Čerešňák, Starosta, Štajnoch, P. Mikuš - Miklík, Viedenský, Tybor - Dravecký, Cingeľ, Lapšanský - Kudrna, Marcinko, L. Hudáček - Vandas, Lušňák, Šťastný

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Proti Bielorusku bude chytať Hudáček, Vůjtek chce ísť do finále