Príde sponzor na bielom koni?

Derby pozná víťaza. SOUŽ zdolalo Tydam na nulu.
Derby pozná víťaza. SOUŽ zdolalo Tydam na nulu. (Autor: Veronika Janušková)
Marián Špacai|4. máj 2011 o 00:00

Finále play-off o postup do basketbalovej extraligy žien si z košických tímov zahrá SOUŽ.

Podľa výsledkov v základnej časti sa skôr čakal postup Tydamu UPJŠ, ale prekvapenie to vlastne ani nie je, keďže kádre družstiev sa odvtedy výrazne zmenili a misky váh sa naklonili na stranu železničiarok.

KOŠICE. Tydam UPJŠ sa do ťažkej situácie dostal už po prvých dvoch zápasoch na pôde SOUŽ. Oba prehral, a tak bezpodmienečne potreboval zvíťaziť v treťom doma, ak si chcel ešte uchovať šancu na obrat. SOUŽ im však nič také nedovolilo a vysoko 89:67 triumfovalo aj pod košmi súpera. Sériu tým vyhralo 3:0.

Záver ich mrzí

V tábore Tydamu UPJŠ, druhého po základnej časti, zavládlo určité sklamanie. „Záver sezóny sa nám nevydaril, čo nás mrzí. Vo všetkých troch zápasoch nás vlastne porazila Kovaľová. Okrem nej si SOUŽ do play-off dotiahli aj ďalšie posily z extraligovej Rožňavy, čím sa pomer síl výrazne zmenil. Zvlášť, keď nám vypadla Potočňáková a po zranení bola aj Hurná," skonštatovala hráčka Tydamu UPJŠ Eva Šostáková.

Nechcel urobiť hanbu

SOUŽ koučoval v treťom semifinálovom zápase šéf klubu Alexander Farkašovský, keďže trénerka Michaleková (jeho dcéra) bola v tom čase v Číne na majstrovstvách sveta stredných škôl. "Pred odchodom mi povedal, nech vyhrám aspoň jeden zápas, aby som jej neurobil hanbu. Mal som z toho trému a keď to vyšlo, tešil som sa pomaly ako keď sme v extralige vyhrali nad majstrom. Som šťastný, že sa to podarilo hneď v prvom zápase a na druhý deň sa už hrať nemuselo," povedal Alexander Farkašovský.

Tydamu sa "odvďačili"

Vo finále, ktorého víťaz postúpi do extraligy, nastúpi SOUŽ proti Eliatu Prešov. Ten skončil po základnej časti tretí, železničiarky štvrté. Prvé dva zápasy sú na programe počas víkendu v Košiciach, o týždeň neskôr sa bude hrať v Prešove. "Nečakali sme, že sa tam dostaneme a vtedy to najskôr príde. Paradoxné je, že Tydam nás vlastne zachránil tým, že v poslednom kole základnej časti vyhral v Liptovskom Mikuláši, inak by sme do play-off ani nepostúpili. My sme sa im 'odvďačili' tak, že sme ich vyradili, ale taký je už šport," podotkol Farkašovský. Ak vyhrajú finále, môžu sa vrátiť do extraligy. Na to však treba penieze. "Aspoň milión bývalých slovenských korún, inak sa nedá. Chceme vyhrať, no a potom uvidíme, či príde nejaký sponzor na bielom koni."

PLAY-OFF I. LIGY

Semifinále - 3.zápas: Tydam UPJŠ - ŠŠK SOUŽ 67:89 (40:44). Najviac bodov: Tereščáková 18, Neubauerová 10 - Kovaľová 31, Oravcová 14. Stav série: 0:3.

špa

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Príde sponzor na bielom koni?