Prešovskí futsalisti ukončili sezónu prehrou

_novy|18. máj 2016 o 00:00

O bronz sa v extralige nehrá, skončili na štvrtom mieste.

Finále najvyššej slovenskej futsalovej súťaže bude tento rok v réžii bratislavských celkov. Slov-Matic FOFO vyradil v semifinále Prešov, Pinerola už predtým Nitru.

PREŠOV. Aj v treťom semifinálovom zápase 1. slovenskej futsalovej ligy medzi Slov-Maticom FOFO Bratislava a FK Prešov sa presadil bratislavský tím.

Na rozdiel od predchádzajúcich dvoch zápasov udával favorit jasný tón hneď od začiatku. Prvýkrát skóroval už v úvodnej minúte, po polčase viedol 4:0 a celý zápas nakoniec vyhral 11:2.

„Nastúpili sme opäť v pozmenenej zostave. Prvý štart v našom drese zaznamenal Lénárt, po dlhšej dobe nastúpil Erik Kapraľ. Nezačali sme dobre v obrane, ani nášmu brankárovi nevyšiel tento zápas tak ako tie predchádzajúce. Súper sa presadil hneď zo svojich úvodných striel a potom to už bolo veľmi ťažké. Otázka v ďalšom priebehu bola najmä, koľko sa nám toho podarí ubrániť, respektíve koľkokrát sa súper presadí,“ povedal na margo tretieho semifinálového duelu prešovský hrajúci tréner António Hernández.

Až v závere sa jeho tímu podarilo skorigovať nepriaznivý výsledok, presadili sa Maník a tradičný strelec Serbin.

Rozhodla základná časť

Hoci Prešovčania viackrát deklarovali, že ak im to nevyjde v semifinále, chcú sa pobiť o 3. miesto a získať po roku opäť medailu, všetko je napokon inak.

„Dozvedeli sme sa, že po minulej sezóne došlo k zmene a aktuálne sa už o tretie miesto nehrá. Tímy, ktoré nepostúpia do finále, sa umiestnia na základe tabuľky po základnej časti. To znamená, že Nitra obsadí tretie a my štvrté miesto,“ sprostredkoval tréner informáciu, ktorú si podľa vlastných slov ešte potreboval overiť.

My sme tak urobili a naozaj, séria o bronz sa už hrať nebude. Všetko platí, ako už bolo povedané.

Táto skutočnosť výrazne mení aj ďalší program prešovského celku. Namiesto prípravy na zápasy s Nitrou (mimochodom, v základnej časti dosiahli oba celky rovnaký počet bodov a o ich poradí musela rozhodnúť až bilancia vzájomných zápasov) sa prešovským futsalistom nečakane skončila sezóna.

„Pravdepodobne sa ešte zídeme na jednom tréningu, na ktorom si čo-to povieme a urobíme tomu pre túto sezónu nejaký oficiálny koniec. Po prestávke by sme potom opäť začali s letnou prípravou, ale to už predbieham. Záležať bude, v akom režime to pôjde všetko ďalej,“ doplnil Hernández.

FAKTY

Semifinále, 3. zápas: Slov-Matic FOFO Bratislava – FK Prešov 11:2 (4:0), stav série 3:0

Góly: Kyjovský 3, Brunovský, Višváder po 2, Rafaj, Belaník, Haľko, Zdráhal – Maník, Serbin.

Tento článok vyšiel v týždenníku PREŠOVSKÉ NOVINY, č. 19/2016, v predaji od 17. 5. do 23. 5.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešovskí futsalisti ukončili sezónu prehrou