Prešovskí basketbalisti brali druholigový bronz

Bronzový tím prešovských basketbalistov. Horný rad zľava: Boroň, Troliga, Seman, Tebeľák, Halaga, Marušák, Lašák, Bizub. Dolný rad zľava: Kancír V., Žiak, Pribula, Šveda, Brunári.
Bronzový tím prešovských basketbalistov. Horný rad zľava: Boroň, Troliga, Seman, Tebeľák, Halaga, Marušák, Lašák, Bizub. Dolný rad zľava: Kancír V., Žiak, Pribula, Šveda, Brunári. (Autor: archív klubu)
Martin Belej|11. máj 2019 o 00:00

Vybojovali si právo účasti v 1. lige pre budúcu sezónu.

Prešovskí basketbalisti majú bronz: fotogaléria

10.5.2019

HOLÍČ, PREŠOV. Záverečným Final Four vyvrcholila uplynulý víkend 2. liga basketbalistov.

V Holíči sa stretli po dva najlepšie tímy z východnej aj západnej skupiny súťaže.

Na turnaji nechýbali ani hráči BK Prešovské kone Iskra Prešov, ktorí obsadili vo východnej skupine druhé miesto za Krompachmi.

Na záverečnom turnaji najskôr Prešovčania vysoko prehrali s domácim tímom, potom v zápase o bronz tesne porazili Nitru.

Aj podľa slov trénera Miloša Bizuba sú celkovo so sezónou spokojní. Aj na záverečný turnaj cestovali s cieľom vyhrať aspoň jeden zápas, čo sa aj podarilo.

Oslabený tím vybojoval druholigový bronz

Z pôvodne nominovanej dvanástky hráčov tesne pred odchodom na finálový turnaj vypadol strelecký líder Breja, ktorému sa narodila dcéra a v prvom zápase sa na začiatku zranil Brunári, čo boli citeľné straty.

Napriek tomu Prešovčania zabojovali a zavŕšili sezónu víťazstvom v zápase o tretie miesto. Naplnili tak to známe z play-off o tom, že keď vyhráte posledný zápas, sezóna je dobrá...

"Týmto umiestnením sme si vybojovali právo štartu v 1. lige v sezóne 2019/2020. Som veľmi rád, že sme po dlhej dobe vybojovali športovo, na palubovke, pre prešovský mužský basketbal s prešovskými odchovancami medailovú trofej. Za to si všetci chlapi zaslúžia absolutórium a palec hore. Splnili sme ciele, ktoré sme si dali pred sezónou. Dosiahli sme v tejto fáze asi maximum, aj keď vždy sa dá urobiť viac, ale to už sú ďalšie faktory. Chcel by som sa poďakovať všetkým hráčom, ktorí zasiahli počas sezóny do diania," hodnotil tréner Bizub.

Na domácich nemali, Nitru porazili

V sobotňajšom semifinálovom zápase ťahali Prešovčania výrazne za kratší koniec.

"Síce sme bojovali, ale boli sme v akomsi kŕči, zápas sa nám nevydaril. Nedarila sa nám streľba, viazla nám súhra, boli sme pomalí, zle sme bránili, urobili sme veľa technických chýb. Domáci boli bojovnejší hlavne na doskoku v našej obrane a v rýchlom protiútoku a zaslúžene vyhrali."

V nedeľu nastúpil Prešov proti Nitre v súboji o tretie miesto.

"Stretli sme sa z húževnatým a tvrdím družstvom. Boli sme bojovnejší, súdržnejší, mali sme väčšiu iskru, lavička žila, chceli sme vyhrať a zaslúžene aj vyhrali. Mali sme Mira Švedu, ktorý zabral v pravú chvíľu. Zápas bol bodovo vyrovnaný, bojovný, vrátane množstva technických chýb a zvratov. Družstvá sa striedali vo vedení, rozhodla tretia štvrtina, kde sme si vybojovali sedembodový náskok," opísal tréner Miloš Bizub záverečný zápas sezóny.

Štatistika z Final Four

Semifinále

MŠK BO Holíč - BK Prešovské kone Iskra Prešov 82:56 (21:11, 19:16, 18:10, 24:19)

Prešova: Šveda 16/3 trojky, Žiak 10/1, Boroň 6, Marušák 2, Brunári 0 (Tebeľák 13/1, Pribula 5/1 , V. Kancír 2, Seman 2, Lašák, Halaga, Troliga).

Fauly 20:23, trestné hody 34/29 - 26/8, trojky 4:6.

Zápas o 3.miesto

BK EXIT Nitra - BK Prešovské kone Iskra Prešov 64:66 (14:13, 20:19, 11:20, 19:14)

Prešov: Šveda 20/2, Žiak 13, Boroň 8, Tebeľák 6, V. Kancír 1 (Pribula 9, Marušák 6, Seman 3, Lašák, Halaga, Troliga, Brunári).

Fauly 23:17, trestné hody 17/12 - 31/19, trojky 2:2

Zápas o 1. miesto: Holíč - Krompachy 81:83 ( 44:43)

Konečné poradie: 1. Krompachy, 2. Holíč, 3. Prešov, 4. Nitra

Za Prešov v sezóne nastúpili: Marušák, Boroň, Šveda, Breja, Lašák, Seman, Žiak, Brunári, V. Kancír, Pribula, Safko, Halaga, Bizub, Troliga, Tebeľák, Bartek, Eperieši, R. Kancír, Ferko, Hitrík, Košík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešovskí basketbalisti brali druholigový bronz