Prešovské hádzanárky začali prípravu, končia dve opory

Marianna Nemčíková pre zdravotné problémy zrejme už hrať nebude.
Marianna Nemčíková pre zdravotné problémy zrejme už hrať nebude. (Autor: viza)
Sportnet|23. júl 2015 o 00:00

Družstvo minulosezónneho nováčika WHIL Bemaco Prešov sa pred svojím druhým štartom v súťaži nevyhne zmenám.

Pod taktovkou nového trénera sa začala príprava na druhú účasť v spoločnej slovensko – českej súťaži hádzanárok (WHIL), družstva štartujúceho v interlige pod mediálnym názvom Bemaco Prešov. Kormidla pri prešovskom tíme sa ujal skúsený hádzanársky odborník a svetobežník Dušan Daniš.

PREŠOV. Prešovské hádzanárky odštartujú prípravu v domácom prostredí Športovej haly Hotelovej akadémie, v pláne okrem prípravných duelov majú aj štarty na medzinárodných turnajoch v Trenčíne a v Šali.

„V pondelok na prvom stretnutí boli naplánované vstupné testy hráčok. Na druhý deň už začal prvý dvojfázový prípravný blok. Príprava s menšími pauzami bude doma pokračovať do konca augusta. Na spomenutých turnajoch v Trenčíne i v Šali budú našimi súperkami zväčša družstvá, nám dobre známe z interligových ihrísk. Tieto turnaje máme už potvrdené a považujeme ich v príprave za nosné. Ďalšie zápasy plánujeme odohrať s maďarskými a poľskými klubmi,“ informoval nás prezident Bemaco Školský športový klub pri Strednej lesníckej škole v Prešove Peter Šutran.

Bez Medveďovej a Nemčíkovej

Družstvo minulosezónneho nováčika WHIL Bemaco Prešov sa pred svojím druhým štartom v súťaži nevyhne zmenám.

„K pohybu v kádri dôjde určite,“ netajil P. Šutran, avšak s dôvetkom, že všetko je ešte v štádiu riešenia.

„Isté akurát je, že po hosťovaní u nás sa do Michaloviec vracia brankárka Adriana Medveďová. Náš záujem však je, aby pokračovala v Prešove. Musíme počkať, či sa s predstaviteľmi Iuventy Michalovce dohodneme. S najväčšou pravdepodobnosťou aktívnu hráčsku činnosť zo zdravotných dôvodov zanechá naša hrajúca asistentka Marianna Nemčíková. Na druhej strane pracujeme na získaní nových hráčok. Rozpracované máme tri hráčky, mená ktorých zatiaľ nebudeme zverejňovať. Rokovania o ich angažovaní však vyzerajú veľmi nádejne. Všetky hráčky, ktoré boli členkami nášho kádra v predošlej sezóne, v ňom ostávajú naďalej. V príprave sa budeme musieť nejaký čas zaobísť bez brankárky Márie Goboňovej a spojky Viktórie Vencurikovej, ktoré berie na prípravu pred ME hráčok do 17 rokov trénerka slovenských kadetiek M. Nemčíková.“

Rokovania s Bemacom pokračujú

Len nedávno zarezonovala informácia o odstúpení a podpory športu prešovskej firmy Bemaco, okrem iného aj generálneho sponzora interligových hádzanárok Prešova.

„Mediálny názov klubu, pod ktorým sme podali prihlášku do WHIL, ostáva zatiaľ nezmenený. Rokovania o ďalšej podpore ženskej hádzanej v Prešove s firmou Bemaco pokračujú veľmi intenzívne. Ich konečný výsledok by mohol byť známy zhruba v polovici budúceho mesiaca. Dovtedy by sa nič podstatné zmeniť nemalo,“ uviedol na záver prezident klubu Peter Šutran.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešovské hádzanárky začali prípravu, končia dve opory