Prešovčanky hrajú o bronz

Ilustračné.
Ilustračné. (Autor: archív)
Ján Leško|20. máj 2017 o 00:00

Hádzanárky ŠŠK SLŠ Bemaco Prešov sú na dobrej ceste k medailám.

PREŠOV. Hádzanárky ŠŠK SLŠ Bemaco Prešov sú na dobrej ceste zavŕšiť svoje tretie účinkovanie v spoločnej slovensko – českej súťaži hádzanárok (WHIL) a následným národným play – off historicky najúspešnejším umiestnením.

Bemaco v základnej časti WHIL obsadilo ako tretie najlepšie slovenské družstvo konečnú siedmu priečku.

V národnom semifinále play – off podľahlo síce na zápasy 0:3 skúsenejšej Šali, ale po vyrovnaných súbojoch.

V sobotu vkročia prešovské hádzanárky do zápasov o konečné tretie miesto na Slovensku.

Súperkami Bemaca bude Slávia Partizánske.

Družstvo, ktoré v trinástom kole interligy vyhralo v Prešove 24:23. Prešovčanky si však požičané zobrali späť aj s úrokmi. V 26. kole vyhrali na ihrisku v Partizánskom 19:12.

„Dnes začíname sériu play –off (hranú na dve výhry) o tretie miesto tam, kde sme naostatok presvedčivo vyhrali. Lenže dnešný, prvý zápas série bude mať dozaista iný náboj ako ten ostatný,“ tvrdil nám pred odchodom do dejiska stretnutia tréner Bemaca Prešov Dušan Daniš.

„Avšak tým, že v Partizánskom sme vyhrali o sedem gólov, dostali sa tak trochu do miernej psychickej výhody. Dievčatá už v základnej časti WHIL zdolali favorizované tímy. Momentálne si tiež veria. Presvedčili sa, že dokážu vyhrať zápasy i na súperových ihriskách. Pokiaľ dokážu zopakovať aspoň takýto výkon ako naostatok v Partizánskom, v takom prípade máme veľkú šancu na ďalší úspech. Samozrejme, sme si vedomí, že domáce sa na nás dôkladne pripravia. Po čase sa Slávii vrátila do brány skúsená Súlovská. V ostatnom súboji sme eliminovali opory Partizánskeho Michnovú, Hollú i Gerič. To isté sa máme v našich plánoch i pred dnešným duelom. Vieme, že sa nám postaví nepríjemný súper, no naše družstvo je kompletné a odhodlané spraviť maximum pre úspešný štart v súboji o slovenský bronz.“

Druhý zápas série o konečné tretie miesto medzi Prešovom a Partizánsky sa bude hrať v ŠH Hotelovej akadémie na Baštovej v Prešove o týždeň, rozhodujúci tretí je na programe 31. mája znovu v šarišskej metropole.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešovčanky hrajú o bronz