Prešovčania postupové ašpirácie na peniazoch nestavajú

Bez zbytočného tlaku. Podľa M. Trávnička Tatran sa bude v baráži zlepšovať.
Bez zbytočného tlaku. Podľa M. Trávnička Tatran sa bude v baráži zlepšovať. (Autor: kušo)
Sportnet|2. apr 2015 o 00:00

Druholigoví futbalisti Tatrana Prešov vstupujú v sobotu domácim zápasom s Nitrou do baráže.

Po zvyšných kolách základnej časti, v ktorých ani raz neprehrali, medzi priaznivcami kolujú rôzne témy. Hlavne tá - na čo si trúfajú zverenci trénera Stanislava Vargu v nadstavbe, ktorá prinesie odpoveď v otázke postupujúceho?

PREŠOV. O ambíciách a postoji vedenia klubu sme viedli debatu s generálnym manažérom 1. FC Tatran Marekom Trávničkom.

Aby chuť gradovala

„Pravdaže, postúpiť je náš zámer. Prirovnal by som to však k výstupu na vrchol. Do toho môže prísť nepriaznivá okolnosť, trebárs búrka, a potom už nepremýšľame nad vrcholom, ale nad samotnou činnosťou. Preto naším zámerom je, aby sa tím zlepšoval, rozvíjal svoje schopnosti, lebo dosiaľ má našliapnuté dobre,“ rozhovoril sa predstaviteľ klubu, ktorý sa venuje aj mentálnemu koučingu.

V tejto súvislosti spomenul, že sa mu ozval Marek Slovák z Nitry a podelil sa o skúsenosť, že na hokejistov z toho mesta bol vyvíjaný značný tlak súvisiaci s účasťou vo finále.

Napokon tomu Nitrania neodolali.

„Potom je to kontraproduktívne a tomu by sme chceli predísť, hoci tlak v únosnej miere je žiaduci, lebo poháňa dopredu. Preto by sme od priaznivcov potrebovali, aby prišli na štadión a vyvinuli pozitívny tlak na hráčov, ktorí hrajú výborne. Tak, aby to chlapci cítili a stimulovalo by ich to. Je to lepšie ako vyjadrenia o tom, že je najvyšší čas dostať sa hore, lebo tam patríme.“

Klub by bol rád, keby sa návštevnosť podstatne zlepšila a dostala sa na hranicu minimálne 1000 - 1500 divákov. K tomu sa žiadajú aj ústretové kroky a istou lastovičkou bolo i to, že po zápase s Moldavou putovala lopta s podpismi hráčov na tribúny. Podobné akcie by mali pokračovať.

„Teraz privítame celky, ktoré sa u nás nepredstavili, pre priaznivca to bude zaujímavejšie a veríme, že chuť našich hráčov, ktorá sa ukázala aj proti slabším súperom, vygraduje. Každého povzbudzujúceho fanúšika radi privítame, veď aj proti Moldave už boli pekné náznaky burcovania zo strany divákov.“

Baráž skvelou výzvou

Šarišania vstupujú do nadstavby ako tretí najlepší v barážovej tabuľke. „Nemienime futbalistom vštepovať, že musia postúpiť. Skôr nám pôjde o nabudenie takej atmosféry, ktorá vydoluje zvýšenú kvalitu hry a získavanie bodov.“

Tatran bojuje o najvyššie méty na dvoch frontoch, lebo rezerva je prvá v III. lige. M. Trávniček sa usmial s tým, že by bolo ideálne, keby áčko uvoľnilo v II. lige miesto béčku.

„Máme krásnu víziu o postupe oboch celkov, čo by osožilo jedným i druhým. Pokiaľ ide o zvýšené nároky na financie, tak len toľko, že pokiaľ je chuť a vášeň, čo je na prvom mieste, všetko ostatné už postupne príde.“

Zaujímali sme sa i o to, či sú vypísané špeciálne prémie za postup.

„Máme ich nachystané, musíme ich však doladiť a prezentovať pred mužstvom. V žiadnom prípade však nemienime stavať prípadné postupové ašpirácie na peniazoch. To je samoúčelná stimulácia, ktorá nezaručuje automaticky úspech. Odmeny za úspešné výsledky vyplácané popri základe budú vyššie než dosiaľ, stupňované a uzavrieme ich na konci ročníka. Orientujeme sa na prirodzenú túžbu celku čosi dokázať. To bude skôr fungovať."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešovčania postupové ašpirácie na peniazoch nestavajú