Prešovčania podľahli doma Senici vysoko

(Autor: SITA/Viktor Zamborský)
Sportnet|6. aug 2016 o 21:04

Nováčik nevedel nájsť recept na rozbehnutých Seničanov.

PREŠOV. Na domácich futbalistoch bola od úvodných minút viditeľná snaha o prvý gól v sezóne. Prešovčania boli v úvodnej štvrťhodine ofenzívne
aktívnejší, ale obranu Seničanov neprekvapili.

Priebeh stretnutia

V 18. minúte sa v nádejnej pozícii ocitol domáci Katona, zvnútra šestnástky však trafil len protihráča. Prvý gól Tatrana v sezóne nestrelil ani kapitán Jacko v 19. minúte, keď loptu po odvážnej hlavičke nasmeroval mimo bránky.

O dve minúty pohrozil domácemu brankárovi Pirulo, ale Talian svoj tím podržal výborným zákrokom. Seničan Pirulo nasmeroval rohový kop po polhodine hry pred Talianovu bránku, kde Pillár využil nedôraz prešovskej obrany a zblízka otvoril skóre - 0:1.

Už o dve minúty mohol vyrovnať Tubonemi, sľubnú situáciu sám pred Šullom však nevyriešil ideálne.

Krátko nato hlavičkoval Katona, ale ani on senického brankára neprekonal. Hostia si s dvomi gólovými hrozbami poradili a po strelenom góle hrali uvoľnenejšie.

Seničanom pridal na psychickej pohode aj úvod druhého dejstva. Boli aktívnejší než Tatran a v 51. minúte prišla gólová odmena v podobe gólu Kratochvíla, ktorý v "päťke" prestrelil Taliana - 0:2.

Nováčik nevedel nájsť recept na rozbehnutých Seničanov a tí sa bavili futbalom.

V 59. minúte našla dlhá lopta z polovice ihriska Andrésa Lopéza, ktorý premenil krátky únik na tretí gól hostí - 0:3. V 61. minúte sa v pokutovom území hostí uvoľnil striedajúci Rolinc, ale ani on Šullu neprekonal.

Seničania ťažili z pohodlného náskoku, ale na domácich bola viditeľná snaha o čestný úspech. Seničania však ukazovali veľkú streleckú efektivitu, ktorú demonštrovala aj situácia v 83. minúte. Po úspešne ubránenom priamom kope sa Seničania dostali do protiútoku a prečíslenie zakončil Pirulo, čím upravil na konečných 0:4.

Senica má po štyroch kolách na svojom konte šesť bodov, ktoré vydolovala z ostatných dvoch súbojov.

Nováčik Prešov je s jedným bodom a bez streleného gólu posledný (skóre 0:9). 

(Autor: SITA/Viktor Zamborský)

Hlasy trénerov

Stanislav Varga: "V prvom polčase sme mali prevahu i viacero šancí. Súper nás vytrestal prakticky za všetky naše individuálne chyby. Bol to zápas o dvoch rozdielnych polčasoch. Po druhom góle sme sa už z toho nevedeli dostať. Chyby, ktoré sme dnes urobili, sa nesmú stávať. Musíme ďalej poctivo pracovať a veriť, že to zlomíme."

Miroslav Mentel: "Zápas sa lámal približne v 25. minúte. Dovtedy mali domáci navrch a my sme sa s nich hrou nevedeli vyrovnať. Pokiaľ by dovtedy domáci skórovali, mal by zápas asi iný priebeh. Výrazne nám však pomohol brankár Šulla. Potom sa to už valilo. Domáci otvorili hru a naši hráči to vedeli využiť. V prvých zápasoch sezóny sme sa veľmi narobili na góly. Veľmi nám však pomohol domáci zápas s Michalovcami. Ak sa podobne nakopne aj Tatran, budú jeho zápasy iné."

Štatistika

1. FC Tatran Prešov - FK Senica 0:4 (0:1)

Góly: 31. Pillár, 51. Kratochvíl, 59. Andrés Lopéz, 83. Pirulo.

Rozhodoval: Vlk, ŽK: Jacko - Gonchar, Turyna, Astray, Šulla, 1715divákov.

Zostavy a striedania:

1. FC Tatran Prešov: Talian Kačala (65. Kubus), Bartek, Luberda,Dzurík - Jacko Streňo (88. Petko), Keresteš (46. Rolinc), LeškoTubonemi, Katona

FK Senica: Šulla Gonchar, Březina, Hušek (75. Astray), Pillár,Delgado - Kratochvíl, Andrés Lopéz (74. Turyna), Pirulo - Mráz, Quaye

(Autor: SITA/Viktor Zamborský)

Fortuna liga - tabuľka po sobotňajších stretnutiach 4. kola

1. ŠK Slovan Bratislava 4 3 0 1 7:6 9 

2. ŽP Šport Podbrezová 4 2 2 0 4:1 8 

3. MŠK Žilina 3 2 1 0 9:4 7 

4. MFK Ružomberok 4 2 1 1 7:5 7 

5. Spartak Myjava 4 2 1 1 4:4 7

6. FK Senica 4 2 0 2 6:4 6 

7. FC Spartak Trnava 3 1 2 0 4:3 5 

8. MFK Zemplín Michalovce 4 1 2 1 2:3 5 

9. FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 4 1 1 2 6:5 4 

10. AS Trenčín 4 1 0 3 4:6 3 

11. DAC 1904 Dunajská Streda 4 0 1 3 5:8 1 

12. 1. FC Tatran Prešov 4 0 1 3 0:9 1 

(Autor: SITA/Viktor Zamborský)
(Autor: SITA/Viktor Zamborský)
(Autor: SITA/Viktor Zamborský)
(Autor: SITA/Viktor Zamborský)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešovčania podľahli doma Senici vysoko