Prešov zakopol už aj v našej lige. Tréner prosí o pochopenie

Roman Carapkin bol najlepším strelcom Tatrana v Záhrebe i doma s Považanmi.
Roman Carapkin bol najlepším strelcom Tatrana v Záhrebe i doma s Považanmi. (Autor: Viktor Zamborský)
Ján Leško|10. okt 2019 o 15:03

Tatran na vlastnej pôde iba remizoval s Považskou Bystricou.

PREŠOV. Tak už aj v slovenskej extralige sa úradujúci majster republiky potkol.

Tatran Prešov v šiestom zápase tejto sezóny dokázal uhrať v domácom prostredí s MŠK Považská Bystrica iba nerozhodný výsledok po remíze 26:26.

Pätnásťnásobný hádzanársky šampión mal v TATRAN handball arene riadne namále.

Považania v zápase viackrát viedli, najviac však o dva góly.

Štyri minúty pred koncom vyhrávali ešte o jeden, no deväťdesiat sekúnd pred záverečným hvizdom Michalka strelil vyrovnávajúci gól, na ktorý už ani jeden zo súperov nezareagoval.

Množstvo maródov, ale i nevyužitých hráčov

Radosť hostí na jednej, obrovské sklamanie na druhej strane.

Tatran síce zaratoval aspoň bod, no tento fakt drvivá väčšina jeho priaznivcov brala ako prehru domáceho favorita.

Bez ohľadu na skutočnosti o aktuálnom zdravotnom stave viacerých hráčov. Urban, Lapajne, Afanou Gatine i Rečičár na zápasovú súpisku nemohli pre zranenia.

Grzentič hral vraj so zvýšenou teplotou, celkom fit stále neboli podľa tvrdení z prešovského tábora ani Čupryna, Krok, Straňovský, či už v Záhrebe proti Číňanom výborne na spojke znovu hrajúci Carapkin.

Núkali sa otázky, prečo za daných okolností nedostali príležitosti hrať proti Považanom bratia Ľ. a M. Šárpatakyovci, ktorí už neraz presvedčili o svojej výkonnosti i zápasovej verve, či nádejní dorastenci Kravčák s Magdolenom, ktorí v zápasoch slovenskej extraligy tiež už čosi sľubné odohrali.

Zápasová ťarcha duelu s Považskou Bystricou tak ostala na úzkom okruhu hráčov. Zo spojok tá najväčšia na Rábekovi, tentoraz na strednej spojke, a Carapkinovi.

V menšej miere na Grzentičovi, ktorý sa dvakrát presadil v úvode či Fodoreanovi.

Krídla si svoje uhrali, Vučko veľa možností presadiť sa na poste pivota pre absenciu prihrávok nemal.

Nuž a základ to ťahal so súperom v obrane i v útoku až do záveru, keď tréner Goluža poslal na ihrisko ešte nie stopercentne fit hráčov Straňovského a Kroka.

Hoci kapitán Straňovský sa dvakrát gólovo presadil, čosi na strednej spojke rozohral, viac priestoru na to, aby Tatran Považanom gólovo odskočil, už nemal.

Najmenší, najťažší, najlepší

Samozrejme, že rozsiahla maródka oslabí mužstvo. Lenže ak už hráč do hry zasiahne, divák očakáva jeho stopercentný výkon.

A za takýmito dosť prešovských hráčov zaostalo, hoci snahu o dobrú hru a výsledok ťažko niekomu uprieť.

Napríklad Djerič sa po dvojnásobnom príchode na ihrisko nestihol na ihrisku poriadne zorientovať a už dvakrát vyfasoval dvojminútový trest.

Takže možno to bolo aj o koncentrácii na každú hernú situáciu, či ozajstné schopnosti hráča.

A tak sa nemožno čudovať fanúšikom, ktorých prišlo do THA na šláger s Považanmi ani nie tristo, že reptali na hráčov a kritické pokriky adresovali aj trénerovi.

Aj v zmysle, prečo jeho zverenci nedokázali eliminovať ústrednú postavu hosťujúceho tímu, zrejme najnižšieho, „najzaokrúhlenejšieho“, no zároveň najlepšieho hráča a strelca zápasu.

Tomáš Vallo dal svojich sedem gólov strelami „vrchom i spodom“, dokázal naznačiť kľučku a vystreliť.

A navyše, z pozície strednej spojky posielať spoluhráčom prihrávky, ktoré mali oči a z ktorých padalo množstvo gólov.

Lenže jeho práca v útoku obranou Prešova ostávala akosi nepovšimnutá. Ktovie prečo?

Aj výsledkom toho bol fakt, že Považania mali blízko k ešte väčšiemu úspechu.

Ten však už mal na dohľad aj Tatran. V 44. minúte si vypracoval náskok troch gólov.

Lenže potom za stavu 21:18 prišli hrubé chyby v rozohrávke, možno plynúce aj zo značnej záťaže prešovských ťahúňov.

Hostia po nich úspešne kontrovali a po ich štvorgólovej šnúre bolo po chvíli na ukazovateli skóre 21:22. Záver to už bol len „gól na gól“ s remízovou koncovkou.

Pred sobotňajším stretnutím Tatrana Prešov v skupinovej fáze Ligy majstrov doma so švédskym IK Sävehof veru nie práve optimistický rezultát.

Nastane skúšanie, kto má na Ligu majstrov

„Nechcem, aby to vyznelo ako výhovorka, pretože nie som ten typ,“ vyriekol po zápase s Považskou Bystricou tréner Tatrana Slavko Goluža.

„Avšak pravdou je, že takmer polovica mužstva je zranená a tá druhá chorá. Niektorí majú zvýšenú teplotu a sú pod tabletkami. Neviem teda, kto bude hrať v sobotu Ligu majstrov proti Sävehofu. Hráči nemôžu trénovať naplno a to je problém. Situácia nie je dobrá. Hovorím to preto a prosím našich fanúšikov, aby pochopili mňa i hráčov. Tiež o to, aby nám práve teraz pomohli a ostali pozitívni. Chlapci niežeby nechceli, no momentálne nemôžu. Budeme skúšať, koho v sobotu do zostavy na Ligu majstrov zaradíme.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešov zakopol už aj v našej lige. Tréner prosí o pochopenie