Prešov začal prípravu, prvou posilou je Belák

Prešovčania odštartovali zimnú prípravu. Zľava Ľuboš Belejík, Tomáš Josl a asistent trénera Jaroslav Belejčák.
Prešovčania odštartovali zimnú prípravu. Zľava Ľuboš Belejík, Tomáš Josl a asistent trénera Jaroslav Belejčák. (Autor: SITA/Viktor Zamborský)
Sportnet|7. jan 2011 o 10:59

Futbalisti Tatrana Prešov začali zimnú prípravu. Čakajú ich sústredenia v Tatrách a na Cypre. Prvou posilou je stredopoliar Ivan Belák zo Senice.



PREŠOV. Do prípravy pred jarnou časťou najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Corgoň ligy 2010/2011 sa v piatok zapojil aj 1. FC Tatran Prešov. Hlavnému koučovi Ladislavovi Peckovi bolo k dispozícii na úvodnom tréningu 29 hráčov, no chýbala nová posila tímu - univerzálny stredopoliar Ivan Belák.

Pohyby v kádri

S mužstvom sa rozlúčili Miroslav Poliaček, ktorý prestúpil do FK Senica a hosťovanie v prešovskom drese ukončil Roland Števko. Na hosťovanie do tímu SFM Senec putuje Zoltán Bognár. Novou posilou je Ivan Belák, ktorý prichádza na polročné hosťovanie s následnou opciou na prestup.

"Budem rád, keď príde, pretože potrebujeme stredového hráča, ktorý je aj skúsený, ale hlavne odhodlaný. Poznám ho ešte z čias, keď som hrával a viem, čo môžem od neho očakávať. Verím, že zmena mu pomôže a dostane novú silu. Z môjho pohľadu bude prínosom, pretože potrebujem do stredovej formácie hráča, ktorý vie hrať futbal a je ochotný aj behať," uviedol tréner Prešova Pecko (na snímke TASR).

Okrem spomínanej posily sa do prípravy zapojí aj štvorica dorastencov. S rezervným tímom Tatrana sa budú pripravovať Dávid Leško, Pavol Cicman, Peter Lipták a Matúš Pekár. Klub sa však obzerá najmä po adeptoch na post útočníka.

"Zháňame hráčov najmä do útoku, pretože tam sme mali najväčšiu slabinu. Neboli sme ani slabí herne, ale nevedeli sme sa presadiť gólovo. Myslím si, že budeme potrebovať aj hráča na kraj zálohy alebo obrany," skonštatoval Pecko.

Sústredenia v Tatrách a na Cypre

Prvá časť prípravy bude prebiehať v domácich podmienkach, pred kondičným sústredením vo Vysokých Tatrách (16. - 21. januára) odohrajú dva dvojzápasy s účastníkmi I. a II. najvyššej slovenskej súťaže.

Po jeho ukončení odohrajú duel v maďarskom Debrecíne a následne odcestujú na herné sústredenie, ktoré absolvujú na Cypre (30. januára - 12. februára), kde si zahrajú s účastníkmi bieloruskej, poľskej, srbskej a českej ligy.

"Najdôležitejšie bude práve sústredenie na Cypre, kde nás čaká päť zápasov, pretože pri našich podmienkach v Prešove máme ďaleko zháňať každého jedného súpera. Od tohto sústredenia si sľubujem už len futbalovú časť," dodal Pecko.

Generálku na jarnú časť najvyššej slovenskej súťaže odohrá 1. FC Tatran 19. februára na ihrisku maďarského Honvédu Budapešť.

Belák nechcel sedieť na lavičke

Prvou zimnou posilou Tatrana sa stal 32-ročný stredopoliar Ivan Belák, ktorý si naposledy obliekal dres konkurenčného klubu FK Senica.

Belák (na snímke TASR v žltom drese) sa s Tatranom dohodol na polročnej spolupráci. "Všetko sa to udialo, dá sa povedať, na poslednú chvíľu. Všetko sa definitívne uzavrelo vo štvrtok podvečer. Zatiaľ budem v Prešove do konca tejto sezóny, no a keď budú obe strany so spoluprácou spokojné, tak môžeme bez problémov hovoriť o jej pokračovaní," povedal rodák z Handlovej pre oficiálnu stránku prešovského tímu.

"Rozhodol som sa, že to futbalovo skúsim aj na východe Slovenska. Rozhodli dva základné dôvody - Tatran je stabilizovaný klub a predovšetkým to, že Prešov nepatrí v tabuľke tam, kde momentálne stojí. Kvalita kádra Tatrana je vysoká, takto zložené mužstvo nemôže hrať o záchranu a v tabuľke musí ísť vyššie," doplnil.

Bývalý hráč NChZ Nováky, Matadoru Púchov či MŠK Žilina objasnil ukončenie svojho pôsobiska v Senici: "Stalo sa tak po vzájomnej dohode, pod novým trénerom som v Senici v tejto sezóne nedostával veľa príležitostí, nastúpil som v ôsmich zápasoch, z toho v štyroch ako striedajúci hráč. Tak sme sa s funkcionármi klubu dohodli, že budem mať voľné ruky pri hľadaní si nového angažmánu. Mám svoje roky, chcem hrať futbal, a nie vysedávať na lavičke náhradníkov. To žiadnemu futbalistovi nepomôže."

sita
Program prípravných zápasov Tatrana


12. januára: 1. FC Tatran Prešov - Vranov nad Topľou (II. liga - Východ), 1. FC Tatran Prešov - LAFC Lučenec (I. liga)

15. januára: 1. FC Tatran Prešov - MFK Zemplín Michalovce (I.liga), 1. FC Tatran Prešov - FK Bodva Moldava nad Bodvou (I. liga)

19. januára: 1. FC Tatran Prešov - FC Petržalka (zápas sa v Spišskej Novej Vsi)

22. januára: 1. FC Tatran Prešov - MFK Ružomberok "B" (I. liga), 1. FC Tatran Prešov - TJ Partizán Bardejov (II. liga - Východ)

26. januára: 1. FC Tatran Prešov - FK Spišská Nová Ves (II. liga - Východ), 1. FC Tatran Prešov - FK Krásna nad Hornádom (V. liga)

29. januára: DVSC Debrecín (Maď.) - 1. FC Tatran Prešov

16. februára: 1. FC Tatran Prešov - ŠK Odeva Lipany (II. liga -Východ)

19. februára: Honvéd Budapešť (Maď.) - 1. FC Tatran Prešov

Zápasy počas sústredenia na Cypre:

1. februára: 1. FC Tatran Prešov - Dinamo Minsk (Biel.)

3. februára: 1. FC Tatran Prešov - GKS Belchatov (Poľ.)

5. februára: 1. FC Tatran Prešov - FK Rad Belehrad (Srb.)

8. februára: 1. FC Tatran Prešov - Korona Kielce (Poľ.)

10. február: 1. FC Tatran Prešov - Jablonec (ČR)

tasr

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešov začal prípravu, prvou posilou je Belák