Prešov vyhral v SEHA League už tretí zápas

Verkič sa pri rozcvičke radil  so skúsenými Antlom a Radčenkom (v sede).
Verkič sa pri rozcvičke radil so skúsenými Antlom a Radčenkom (v sede). (Autor: Ján Leško)
Sportnet|24. okt 2011 o 00:00

Z piatich odohraných stretnutí v South East Handball Association (SEHA) League, štyri odohral slovenský hádzanársky majster na pôde svojich súperov. Dve z nich vyhral, tretiu výhru zaknihoval v domácom prostredí.



NIKŠIČ. V prvom kole SEHA Leqague vyhral Tatran Prešov v čiernohorskom Cetinje nad RK Lovčen. Uplynulú v sobotu Prešovčania uspeli aj v neďalekom Nikšiči. Slováci prehrali s chorvátskym majstrom RK Croatia Záhreb a v macedónskom Skopje s tamojším šampiónom krajiny RK Metalurg. Tretia výhra sa zrodila v domácom stretnutí s bosnianskym Izvidačom Ljubuški.

RK Sutjeska Nikšič - Tatran Prešov 20:26 (10:13)
Zostava a góly Tatrana: Verkič, Krupa – Marušák, T. Mažár, Kopčo 3, Hrstka 3, Mi. Urban 1, Krok, Kristopans 5, Radčenko, Kukrika 3, Tumidalský 1, Číp, Guzy, Antl 10. Pred 1 010 divákmi rozhodovali bratia Amar a Dino Konjacaninovci z Bosny a Hercegoviny.

Prvý gól v stretnutí dala síce domáca Sutjeska, potom už ale hru režíroval Tatran. Domáci ešte vyrovnali na 3:3, no od tohto stavu už prešovskí hádzanári vedenie z rúk nepustili. Výborne pracovala obrana, za ňou vo veľkom štýle debutovala srbská posila, brankár Svetislav Vrkič. Nikšič, ako vlastne každý balkánsky tím, hral agresívne, často na hrane dovoleného, na čo najväčšmi doplatili skúsení Radčenko a Tumidalský.

Chytil sa na prvý raz

„O Sutjeske viem svoje,“ tvrdil už pred stretnutím srbský tréner slovenského majstra Djordje Rašič. „Potvrdilo sa. Zápas s Nikšičom bol veľmi ťažký. Súper podľa očakávania hral tvrdo, neraz použil i zákerné zákroky, ale ani tak našich chlapcov nezaskočil. Veľmi ma teší, že v bráne debutujúci Verkič bol jednou z našich najväčších opôr, odchytal celý zápas. Mužstvo podržal predovšetkým vo chvíľach, keď to najviac potrebovalo. To iba umocnilo jeho výborný výkon. V Skopje sme predtým nehrali dobre, teraz si mužstvo zaslúži pochvalu.“

Po piatkových telefonátoch sa už zdalo, že výprava slovenského hádzanárskeho majstra sa z čiernohorského Nikšiča presunie do srbskej metropoly, kde by sa mohol odohrať stále neuskutočnený zápas, podľa rozpisu plánovaný do Prešova, s CZ Belehrad. V sobotu dopoludnia už po niekoľký raz snaha Tatrana konečne tento súboj odohrať stroskotala zase srbskej strane. Najbližší zápas SEHA League zohrá Tatran Prešov v utorok 8. novembra na domácej palubovke s Bosnou Sarajevo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešov vyhral v SEHA League už tretí zápas