Prešov v príprave ani raz neprehral

Sportnet|6. júl 2009 o 00:00

Šesť prípravných stretnutí odohrali futbalisti 1. FC Tatran Prešov v rámci prípravy na druhé účinkovanie v Corgoň lige. Generálkou na budúcotýždňový štart v Petržalke bol pre zeleno- bielych sobotňajší zápas v Zlíne.



ZLÍN/PREŠOV. Zaujímavosťou v prípade prešovských futbalistov je skutočnosť, že ani jeden zo šiestich prípravných duelov neodohrali doma. Štadión Tatrana rekonštruovali, inde ich na ihriskách veľmi nechceli.

Remíza aj v Zlíne

Prešov začal remízou 1:1 v Moldave, v Družstevnej pri Hornáde zdolal Rimavskú Sobotu 2:0, v Krásnej nad Hornádom Michalovce 2:1, v maďarskom Székesféherváre vyhral nad FC Féhervár 1:0, v Českom Těšíne hral nerozhodne s poľským Ruchom Chorzów a rovnako skončil ich zápas s FC Tescoma v Zlíne. Prešovčania inkasovali gól ako prví v pokutového kopu. O vyrovnanie sa postaral parádnym volejom Poliaček. 1.FC Tatran Prešov hral v zostave: Diviš - Papaj, Hanek, Čep (46. Farbák), Ščasný (80.Drakul) - Ižvolt (60. Vršajevič), Prekop, Pozo (37. Vršajevič), Čertík - Poliaček (60.Katona) - Penksa (60. Takáč).

Španiel Pozo sa zranil

Stretnutím v Zlíne ukončili futbalisti 1. FC Tatran Prešov týždňové herné sústredenie v Luhačoviciach. Počas neho volili nového kapitána zeleno-bielych. Po odchode Jána Šafranka do zahraničia sa ním stal Marek Penksa. Asistentmi sú Ján Papaj, David Čep a Michal Hanek. "Zápas v Zlíne sme začínali o 10.30 hod., hrali v úmornej horúčave," ako prvé spomenul po jeho skončení tréner Prešovčanov Roman Pivarník. "Súper nastúpil v každom z polčasov vždy s inou jedenástkou. Naši to mali ťažšie v tom, že väčšina hrala v tom sparne dlhšie. Nejaké šance mal Zlín, nejaké my, no tie naše boli stopercentné. Ani Penksa ani Čertík však vo vyložených pozíciách neuspeli. Aj tento zápas však účel, ktorý sme ním sledovali, splnil. Škoda len, že ho pre zranenie nedohral Carlos Pozo, naša nová akvizícia zo Španielska. Celé herné sústredenie bolo vydarené, hoci sme sa menším komplikáciám nevyhli. Na mysli mám tie kvôli povodniam cestou do Českého Těšína." Týždeň pred začiatkom nového ročníka Corgoň ligy strávia prešovskí futbalisti opäť v domácom prostredí. Odohrať by mali ešte jeden modelový prípravný zápas.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešov v príprave ani raz neprehral