Prešov sa pripravuje na odpor poslednej Prievidze

Sportnet|23. nov 2012 o 00:00

Druhá najvyššia hokejová súťaž pokračuje dnes zápasmi 22. kola a HC Prešov 07 privíta na svojom štadióne o 17. hod. poslednú Prievidzu.

Po tom, čo sa naši v utorok nepresadili na ľade lídra v Senici, pokúsia sa znovu potešiť svojich priaznivcov a nadviazať tak na predošlé úspešné vystúpenia.

PREŠOV. Hoci porovnávať silu súperov nemožno, predsa hostitelia vedia, že cesta k plnému bodovému zisku je rovnaká.

Hlavne vystríhať sa chýb a neumožniť tak, aby sa hostia dostali na koňa. „Aj naposledy sme herne nezaostávali za vedúcim tímom, ale v rozhodujúcich fázach sme zaváhali a prišli sme o nádej na lepší výsledok,“ zamyslel sa nad prehrou Ľubomír Caban.

Práve tento útočník prvej formácie vykresal pár minút pred koncom iskričku nádeje na zdramatizovanie zápasu, keď znížil na 2:3 z pohľadu Prešova.

„Dostal som sa do blízkosti bránky domácich, vystrelil som a puk sa od hokejky protihráča odrazil za chrbát brankára. Chceli sme sa pokúsiť o vyrovnanie, ale o chvíľu prišlo vylúčenie nášho hráča za zbytočný zákrok v útočnej tretine. V následnom oslabení sme inkasovali štvrtý raz a nádej sa rozplynula,“ konštatoval skúsený hokejista.

Podľa neho zápas bol vyrovnaný s bojom o stredné pásmo a rozhodli niektoré kiksy Prešovčanov.

„Líder je kompaktný, hrá pokope druhú sezónu, ale nepovedal by som, že by nás v niečom prevyšoval. Hoci, pravdaže, bol to kvalitnejší tím než tie zo spodnej časti tabuľky.“

Súťaž je vyrovnaná

Je zaujímavé, že kým prvá Senica má pred HC 07 23-bodový náskok, na ľade sa to nejako markantne nepremietlo.

To je dôkazom vyrovnanosti zápolení a zároveň upozornenie pre našich, aby sa nespoliehali dnes príliš na to, že pred celkom z Hornej Nitry majú „fóra“ 19 bodov.

„Prvých sedem celkov je podľa mňa naozaj na približne rovnakej výkonnostnej úrovni, ale ani ostatní príliš nezaostávajú.“

V predošlom vzájomnom stretnutí v Prievidzi Šarišania vyhrali 5:1 (po prvej tretine prehrávali), ale podľa Ľ. Cabana ani vtedy sa víťazstvo nerodilo ľahko. Tuhý odpor hostí očakáva i teraz.

„Každý súper vie korčuľovať. Predpokladám, že súper nebude hrať s otvorenou taktikou, skôr sa zameria predovšetkým na bránenie. Preto musíme byť obozretní, vychádzať z pozornej defenzívy a spoliehať sa na svoje herné prednosti. Veríme, že dáme toľko gólov, aby sme sa tešili,“ dodal Ľubomír Caban.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešov sa pripravuje na odpor poslednej Prievidze