Prešov privíta ukrajinského majstra z Užhorodu

(Autor: ilustračné – archív)
Sportnet|29. dec 2015 o 00:00

Športová hala Hotelovej akadémie v Prešove na Bašovej ulici je aj domovský stánok prešovských hádzanárok.

PREŠOV. V utorok bude ale patriť nielen hádzanárkam, ale aj charitatívnej akcii, počas ktorej vystúpi známe prešovské hudobné zoskupenie Mloci, mažoretky Laby, ako aj najmladšie nádeje tohto športu.

Výťažok z akcie s medzinárodným puncom poputuje OZ Barlička Prešov.

Hádzaná, zábava, charita

Do Prešova zavíta ukrajinský hádzanársky majster a aktuálny líder súťaže v tejto krajine Karpaty Užhorod. Bemaco Prešov, účastník spoločnej slovensko – českej súťaže hádzanárok (WHIL), minulý mesiac odohral prípravný duel s týmto súperom na Ukrajine.

„Využil som moje dobré osobné vzťahy s trénerom Karpaty Užhorod a ukrajinskej reprezentácie Borisom Petrovským a dohodli sme spoluprácu. Chcem, aby naše mladé hádzanárky zbierali skúsenosti práve s takýmito silnými súperkami. V Užhorode sme odohrali užitočný zápas. Šlo o modelové stretnutie trikrát dvadsať minút, ktoré sme prehrali 22:30. Zároveň sme sa dohodli na odvete u nás v Prešove,“ uviedol na margo rozvíjajúcich sa športových kontaktov tréner Bemaco Prešov Dušan Daniš.

Na Baštovej začnú o šestnástej

Medzinárodné hádzanárske stretnutie Bemaco Prešov – Karpaty Užhorod je hlavný ťahák dnešného podujatia v ŠH Hotelovej akadémie na Baštovej, ktorého začiatok organizátori naplánovali na dnešnú 16. hodinu. Program okorení „hudobno – zábavná“ skupina Mloci.

Najmladšie prešovské hádzanárske nádeje pod taktovkou trénera Milana Škopára predvedú v prestávke medzinárodného zápasu ukážky toho, čo sa doposiaľ v tomto športe naučili.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešov privíta ukrajinského majstra z Užhorodu