Prešov chce potvrdiť postup v Pohári EHF

Kanonier. D. Kristopans zamieri opäť iba do hľadiska.
Kanonier. D. Kristopans zamieri opäť iba do hľadiska. (Autor: sita)
Sportnet|1. dec 2012 o 00:00

Tatran Prešov nastúpi dnes doma na odvetný zápas 3. kola Pohára EHF proti RK Borac Banja Luka.

Tatran Prešov nastúpi dnes o 18. hodine na palubovke Tatran handball areny na odvetný zápas 3. kola Pohára EHF proti RK Borac Banja Luka z Bosny a Hercegoviny. Osemnásobný majster Slovenska vkročí do súboja o postup do skupinovej fázy tejto súťaže s jedenásťgólovým náskokom z prvého duelu.

PREŠOV. Prešovskí hádzanári v Banji Luke hrali bez jednej zo svojich opôr, ľavorukej pravej spojky Dajnisa Kristopansa, ktorý si deň pred odchodom do Bosny a Hercegoviny podvrtol na tréningu členok.

Tatran sa však vypol k výbornému výkonu, ktorému tlieskali na otvorenej scéne priaznivci Boracu a do odvety si ním vypracovali výrazný náskok.

„Za vyše tri roky, čo som v Prešove, som sa nezranil a našťastie sa mi vyhýbali aj nemoci. Zrazu ma vyradí banálny spôsob zranenia. Na tréningu som si nedal pozor, nezbadal pomocný kužeľ a po výskoku došliapol tak smoliarsky, že som si pritom vyvrtol členok,“ zopakovali sme slová Dajnisa Kristopansa spred predohrávaného stretnutia Tipos extraligy na domácej pôde s Michalovcami, počas ktorého sedel lotyšský legionár v spoločnosti slovenskej priateľky Dominiky už iba v hľadisku.

Potom aj zápasy spoluhráčov v Banja Luke, v Skopje s Metalurgom i v Modre so Slovanom, vnímal len sprostredkovane.

Dajnis spoluhráčom verí

Aktuálna informácia prezrádza, že kanonier Tatrana Prešov Dajnis Kristopans nenastúpi ani na dnešnú odvetu Pohára EHF s Boracom Banja Luka.

„Členok mám stále zafixovaný, bolesti v ňom ustupujú pomalšie, ako som predpokladal. Dnes síce do haly zase prídem, ale odvetu budem sledovať opäť iba z hľadiska. Tých jedenásť gólov, ktoré chlapci v Banji Luke nahrali v prvom zápase, musia na postup stačiť,“ mienil včera zrána D. Kristopans, keď sme vyzvedali, ako je na tom aktuálne zdravotne.

„Súpera podceniť napriek jedenásťgólovému náskoku nemôže. Naše mužstvo si to určite uvedomuje a iste sa spraví všetko pre to, aby opäť dobre hralo a vybojovalo postup do skupinovej fázy Pohára EHF, ktorý je po Lige majstrov najvýznamnejšou európskou hádzanárskou súťažou. Myslím, že aj divákom sa oplatí na zápas prísť. Veď keď našim za výkon tlieskali v Banji Luke, určite si potlesk zaslúžia aj od domáceho publika.“


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešov chce potvrdiť postup v Pohári EHF