Pred najbližším kolom III. ligy Východ. Ako to vidíme my

_novy|3. jún 2016 o 00:00

Cez víkend je na programe 29. kolo najvyššej regionálnej súťaže. Zaostrili sme na zápasy, ktoré nás aktuálne čakajú.

Sabinov – Lipany

Dátum: nedeľa 5.6., 17.00 hod.

Náš pohľad: Veľké derby pre hornotoryský región, v ktorom možno trocha navzdory predpokladom spred niekoľkých kôl pôjde o niečo viac hosťom. Tí sú v hre o druhé miesto, ktoré môže byť v letnej postupovej hre ešte veľmi zaujímavé. Sabinov kolíše medzi odvrátením náporu tímov z chvosta tabuľky a snahou o dotiahnutie sa do pokojného stredu tabuľky. Tento súboj by mal potrebný náboj bez ohľadu na akékoľvek konkrétne skutočností, záver ročníka jeho príťažlivosť ešte zvyšuje.

Vzájomný zápas na jeseň: 2:4

Snina – Pušovce

Dátum: nedeľa 5.6., 17.00 hod.

Náš pohľad: Snina na jar výsledkovo tápe, naposledy doma schytala päťgólový prídel od Lipian. Pušovce tiež neoslňujú, v tabuľke sa zosunuli nižšie, nad vodou ich drží predovšetkým nadpriemerná jesenná bilancia. Jar začali vonku veľmi dobre, postupne im došla para aj u súperov. V tomto zápase nie sú bez šance vrátiť sa späť na bodonosnú vlnu. Remíza z tohto zápasu by pre hostí bola priaznivým, víťazstvo vynikajúcim výsledkom.

Vzájomný zápas na jeseň: 0:2

Giraltovce – Futura

Dátum: nedeľa 5.6., 17.00 hod.

Náš pohľad: Ďalšie okresné derby. Giraltovce v druhom po sebe idúcom zápase v domácom prostredí privítajú ďalšieho geograficky blízkeho súpera, Pušovce vystrieda Svidník. Pred dvoma týždňami zvládli Rusnákovi zverenci duel vďaka trojgólovej kanonáde v úvodnej polhodine, dá sa však očakávať, že Svidník si dá v defenzíve väčší pozor. Veľa gólov hostia nedostávajú, ale s výnimkou posledného zápasu ich ešte menej strieľajú. Favoritom sú domáci, ktorí by prehrať nemali. V ich drese však zrejme opäť dostanú príležitosť aj mladší, menej skúsení hráči, čo otvára možnosť bodového zisku aj pre súpera.

Vzájomný zápas na jeseň: 2:3

V. Revištia – Prešov jun.

Dátum: nedeľa 5.6., 17.00 hod.

Náš pohľad: Zaujímavý zápas. Veľké Revištia ťažia najmä z výhody domáceho prostredia, naopak prešovskej juniorke sa na jar darí viac vonku. Aj gólová potencia vyznieva odlišne. Klub zo sobraneckého okresu zaznamenal v odvetnej časti na vlastnom trávniku len päť gólov, ale stačilo mu to až na zisk jedenástich bodov! Tatranisti sa v tomto kalendárnom roku trafili do čierneho na súperových ihriskách deväťkrát, čo im prinieslo rovnaký počet bodov. Zopakuje sa scenár s nízkym počtom gólov a úspechom domáceho tímu, alebo bude presných zásahov viac a tešiť sa budú hostia?

Vzájomný zápas na jeseň: 0:0

Bard. N. Ves – Krásna

Dátum: nedeľa 5.6., 17.00 hod.

Náš pohľad: Domáci začali jar veľmi dobre, potom sa zdalo, že im došla šťava, postrácali mnoho bodov, avšak v doposiaľ ostatnom kole prekvapujúco ozbíjali Stropkov na jeho pôde. Krásna sa druhýkrát po sebe predstaví na ihrisku súpera, pričom v Lipanoch pred týždňom vyšla naprázdno. Pôvodne nedobytná pevnosť na hornom Šariši sa v poslednom období otriasala v základoch, hráči Milénia vyhrali na vlastnej pôde len jediný z posledných piatich zápasov. Na ich víťazstvo to ani tentoraz veľmi nevyzerá, o remízu budú musieť proti najúspešnejšiemu tímu súťaže tuho bojovať.

Vzájomný zápas na jeseň: 0:3

Ostatné zápasy: V. Opátske – Plavnica, Moldava n/B – Vranov n/T, Trebišov – Stropkov.

Tento článok vyšiel v týždenníku PREŠOVSKÉ NOVINY, č. 21/2016, v predaji od 31. 5. do 6. 6.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Pred najbližším kolom III. ligy Východ. Ako to vidíme my