Pred košickou Optimou budú dvíhať betónové gule

Siláci pred Optimou. Diváci sa môžu tešiť na atraktívne disciplíny.
Siláci pred Optimou. Diváci sa môžu tešiť na atraktívne disciplíny. (Autor: archív)
Sportnet|30. aug 2012 o 00:00

V Košiciach pred obchodným centrom Atrium Optima sa už túto sobotu uskutoční Svetový pohár silákov.



KOŠICE. Dvíhanie betónových gúľ, mŕtvy ťah autom, autofúrik, ťahanie kamiónov, nosenie betónových kufrov a ťažkých drevených ohrád, superyok, barbar Conan. Aj tieto disciplíny otestujú svaly súťažiacich na Svetovom pohári silákov.

Najsilnejší muži sveta si to rozdajú prvého septembra pred OC Atrium Optima v Košiciach. Súťaž organizuje dvojnásobná Miss Universe Sports Model Los Angeles Janka Kordiaková spoločne so Slovenskou asociáciou silných mužov.

V metropole východu sa predstaví štrnásť pretekárov, štartujú o jednej popoludní.

Netradičný športový zážitok

Prezident federácie silných mužov Milan Gabrhel hovorí, že seriál svetovej súťaže bude mať celkovo 10 až 12 kôl v rôznych krajinách sveta.

„Cieľom podujatia je rozšíriť slovenskú reprezentáciu silných mužov a divákom priniesť netradičný športový zážitok. Súťaž je určená pre všetky vekové kategórie, ktoré sa zaujímajú o silných mužov alebo sú fanúšikmi silových športov,“ uviedol Milan Gabrhel.

Víťazi jednotlivých disciplín budú ocenení vecnou cenou, za poradie v jednotlivých disciplínach pretekári získavajú body. Súťažiaci s najvyšším počtom sa stane celkovým víťazom.

Do Košíc pricestuje aj víťaz minulého ročníka - ukrajinský reprezentant Konstantin Ilin, ktorý sa pokúsi obhájiť vlaňajší titul.

Ťahanie kamiónov, nosenie áut

„Siláci budú pretekať v rôznych disciplínach, ako je napríklad dvíhanie klady, dvíhanie betónových gúľ, ťahanie kamiónov, nosenie áut, dvíhanie áut, seperyoke, prehadzovanie gule, nosenie kufrov, nosenie ohrady, prevracanie pneumatík, Conanovo koleso,“ povedala manažérka podujatia Janka Kordiaková.

Už vlani sa J. Kordiaková predstavila v role organizátorky. „Premiéra nám vyšla, mala pozitívnu odozvu. Skôr však v zahraničí ako na Slovensku. Vraj v Košiciach sme usporiadali jedno z najťažších kôl Svetového pohára,“ dodala organizátorka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Pred košickou Optimou budú dvíhať betónové gule