Pre Iuventu sú prvoradé dva body

Bude chýbať 6 týždňov. Brankárku A. Medveďovú vyradilo z hry zranenie.
Bude chýbať 6 týždňov. Brankárku A. Medveďovú vyradilo z hry zranenie. (Autor: Róbert Andrejov)
Sportnet|25. jan 2014 o 00:00

Majsterky chcú proti Olomoucu potvrdiť víťazstvá zo súperových paluboviek, postavenie im velí zvíťaziť.



MICHALOVCE. Po dvoch zápasoch na pôde súperov sa hádzanárky úradujúceho slovenského majstra Iuventy Michalovce predstavia pred vlastným obecenstvom.

V tomto roku zatiaľ hrávajú iba proti súperom z Čiech a inak to nebude ani teraz. V Chemkostav aréne sa predstaví nepríjemný Olomouc, hrá sa v nedeľu o 17.30 hod.

Súper sa zlepšil

Iuventa nastúpi na svojom ihrisku proti družstvu, ktoré tiež v posledných dvoch stretnutiach nezaváhalo. Najprv si DHK Zora poradil so Zlínom a následne aj s Pískom.

„Pozeral som videá zo zápasov Olomouca a musím povedať, že hrá veľmi dobre a v poslednom období sa dosť zlepšil, preto neočakávam ľahký duel. V kádri majú kvalitné spojky Růžičkovú, Berovú, Kubáčkovú a Gebre Selassie, ktoré sú v širšom kádri českej reprezentácie. Na nich si budeme musieť dať veľký pozor. Žiadne zaváhanie si však nepripúšťame, chceme potvrdiť víťazstvá zo súperových paluboviek,“ povedal michalovský lodivod Ján Packa.

Neprerušiť sériu

V súvislosti so zajtrajším meraním síl je zaujímavé to, že Zemplínčanky budú hrať o dvadsiate víťazstvo v domácej súťaži na vlastnej pôde za sebou.

„Budeme sa snažiť opäť vyhrať a neprerušiť túto peknú sériu. Doma sa nám darí, verím, že proti dobrému súperovi budeme úspešní,“ tvrdil J. Packa.

Iuventa sa z dvoch zápasov vonku vrátila v pozícii lídra. Čelo tabuľky WHIL je však poriadne vyrovnané, piata Šaľa stráca na slovenského šampióna iba tri body.

„Na špici je tlačenica, preto nesmieme a ani nechceme doma zakopnúť. Líder by na vlastnej pôde nemal strácať body.“

Siahli do dorastu

V poslednom majstrovskom súboji vo Veselí nad Moravou musela dochytať spojka Wollingerová, pretože Zykovová uvidela červenú kartu a tréner Packa druhú zdravú brankárku k dispozícii nemal.

Aká je situácia pred duelom s Olomoucom? „K dispozícii budem mať dvojicu Zykovová a Čičáková, ktorá pribudla z dorastu. Gubiková stále ešte nie je úplne v poriadku, ale v ďalšom zápase by už mohla chytať, a Medveďová bude pauzovať šesť týždňov,“ uviedol na záver debaty michalovský kormidelník.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Pre Iuventu sú prvoradé dva body