Potykali si s koncovkou, azda ich neopustí

Presadil sa. Medzi strelcov naposledy patril aj Kolek.
Presadil sa. Medzi strelcov naposledy patril aj Kolek. (Autor: judy)
Sportnet|17. sep 2011 o 00:00

V ostatnom čase to treťoligovým rezervistom MFK Košice sype. Najprv rozstrieľali Starú Ľubovňu, naposledy si poradili pomerne hladko doma s Lipanmi.



KOŠICE. Kým v predošlých ročníkoch mali futbalisti béčka neraz problémy práve s koncovkou, teraz si s ňou, zdá sa, potykali. Pravda, u mladého tímu je predčasné čosi tvrdiť s neochvejnou istotou, lebo nabudúce to môže byť už inak.

Je jedno, kde hrajú

To si uvedomuje i tréner Jozef Móder, ktorý vie, že stálosť fazóny je u hráčov, ktorí sa ešte len zoznamujú s veľkým futbalom, veľmi relatívnym pojmom. Na druhej strane mu ale každý utešený výsledok robí nesmiernu radosť. „Pre mladíkov nie je samozrejmé popasovať sa so cťou s náročným súperom. Som ale rád, že kvalitného súpera sme porazili umnou hrou a dobrým zakončením. Zverenci si zaslúžili pochvalu za to, ako cieľavedome kráčali za bodmi. Skúsený rival nestačil na náš elán a nápaditosť, nám to naozaj vyšlo.“ Košičania viedli už rozdielom triedy, mrzelo ich akurát to, že umožnili hosťom z penalty na konci duelu skorigovať výsledok.

Takticky vyspelý

Kormidelník MFK B si všimol, že tím hral koncentrovane, agresívne, oduševnene a neumožnil hosťom, aby sa uchytili. „Každý zápas v tejto súťaži a každé víťazstvo znamená pre chlapcov nesmiernu vzpruhu, novú skúsenosť. Budúcnosť majú vo svojich rukách a je na nich, ako s ňou naložia.“ Výhra nad Lipanmi potešila aj preto, že káder nebol vystužený až toľkými corgoňligistami ako predtým. „Vidno, že ak po poctivom tréningu zoberú chlapci scenár duelu do svojich rúk, dá sa na to pozerať.“ Do tímu vhodne zapadli aj nové posily do defenzívy Ostojič a Sekurič. Zajtra sa móderovci predstavia na Orave. Námestovo je v tabuľke za nimi, uplynulú sobotu inkasovalo na východe s Lokomotívou päťku, a tak sa bude chcieť revanšovať za debakel.

„Náš tím nie je taký takticky vyspelý, aby špekuloval o tom, ako hrať doma či vonku. Počína si rovnako bez ohľadu na prostredie, ale povedal by som, že vonku nám to viac vyhovuje,“ poznamenal tréner MFK Košice B.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Potykali si s koncovkou, azda ich neopustí