Postupový gól Košíc bude riešiť komisia rozhodcov

Lukáš Hvila (v modrom) vsietil rozhodujúci gól série, o ktorom sa ešte bude diskutovať.
Lukáš Hvila (v modrom) vsietil rozhodujúci gól série, o ktorom sa ešte bude diskutovať. (Autor: TASR)
SITA|20. mar 2012 o 13:57

Pred gólom, ktorý uzavrel hokejovú štvrťfinálovú extraligovú sériu Košice - Banská Bystrica, došlo k neštandardnej situácii.

KOŠICE. Pochybením arbitrov v piatom stretnutí štvrťfinále Slovnaft play-off Tipsport extraligy 2011/2012 medzi Košicami a Banskou Bystricou sa bude zaoberať komisia rozhodcov Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Ako agentúru SITA informoval jej predseda Peter Ország, výsledok analýzy spornej situácie bude známy v stredu popoludní.

"Došlo k trochu neštandardnej situácii, ktorá na prvý pohľad možno nebola postrehnuteľná. Každopádne sa ňou budeme zaoberať," povedal pre SITA Orság.

Vo štvrtok 15. marca sa v úvode predĺženia duelu HC Košice - HC'05 Banská Bystrica odrazil vyhodený puk od náhradného gólmana "baranov" Matúša Kostúra stojaceho na striedačke na ľadovú plochu, no rozhodcovia hru neprerušili, aj keď tak podľa pravidiel mali urobiť. Nasledovalo vylúčenie Jabrockého a neskôr víťazný gól Lukáša Hvilu.

Arbitrom - Petrovi Jonákovi, Danielovi Koncovi, Rastislavovi Gajanovi a Vladimírovi Snášelovi - hrozí zníženie paušálnej odmeny či pozastavenie činnosti.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Postupový gól Košíc bude riešiť komisia rozhodcov