Posilnený Geológ chce bojovať o špicu

Sportnet|2. okt 2008 o 00:00

Stolní tenisti rožňavského Geológa privítajú doma v úvodnom kole jedného z dvojice najväčších súperov, mužstvo Tvrdošína. Súboj bude zaujímavejší aj

o to, že pred sezónou sa domáci posilnili o dvojicu skúsených hráčov, Ľubomíra Kaščáka a Petra Kočkina.

ROŽŇAVA. Pred novou sezónou v prvej lige Východ sa toho v rožňavskom Geológu udialo viac. Odstúpil doterajší predseda klubu Peter Čorej a vystriedal ho dlhoročný podpredseda Alexander Telecký. Na postoch podpredsedov sa objavili Peter Gallo a Zoltán Gallo. "Pokročili sme aj v rokovaniach s majiteľom haly, v ktorej hráme a prisľúbil nám pomoc. Tým pádom sa nám podarilo stabilizovať herné podmienky a verím, že dôjde k ich zlepšeniu, čo sa týka vykurovania i prostredia v hale," uviedol vedúci a podpredseda Geológa Rožňava Zoltán Gallo.

Tri posily

V novej sezóne posilnia rožňavský klub traja skúsení hráči. "Dá sa povedať, že sú to veľké ryby. Predovšetkým je to Ľubomír Kaščák, ktorý už pred vyše desiatimi sezóna v Rožňave pôsobil. Minulý rok hral v extraligovej Lokomotíve Košice. V našom drese zažil tú najväčšiu slávu, keď bol v kádri mužstva, ktoré získalo tretie miesto v extralige. Z Vranova k nám prestúpil Peter Kočkin, ktorý má tiež extraligové skúsenosti zo Spojov Košice či Michaloviec," povedal Z. Gallo. Tretím hráčom je dlhoročný hráč prvoligového Poproča Roman Bröstl. "Vyberali sme aj typovo vhodných hráčov, aby zapadli do kolektívu, dokázali ho potiahnuť aj mimo stolov a aby aj v kabíne bolo všetko v poriadku," poznamenal Z. Gallo. Okrem spomínaných hráčov má klub v talóne aj ukrajinského hráča A. Kaulika, ktorý už Rožňave v minulých sezónach pomohol. Rokovania s ním finišujú.

Vyššie ciele

Vzhľadom k spomenutým zmenám v kádri prvoligového mužstva je jasné, že ciele klubu budú oproti minulým rokom oveľa vyššie. "Chceme hrať o špicu tabuľky a netajíme sa predsavzatím, že chceme bojovať o návrat do extraligy. Nebude to jednoduché, pretože okrem nás sú silné mužstvá aj minuloročný víťaz Tvrdošín a Vojčice," uviedol Z. Gallo a pokračoval, "myslím si, že v tomto ročníku budú mnohokrát rozhodovať maličkosti, momentálna herná pohoda. Potrebujeme dať dohromady hlavne štvorhry. Bude záležať od každého hráča a na každom bode. Spomínané tri mužstvá sú veľmi silné a pravdepodobne budú rozhodovať vzájomné zápasy medzi nimi."

Ľ: Kaščák napriek svojmu veku (42 rokov) hrá atraktívny, trošku možno staromódny stolný tenis. Hrá ďalej od stola s vysokými lobovanými loptami, sú to veľmi nepríjemné lopty, pretože je v nich množstvo falšu. "Mladí útočníci nie sú zvyknutí na takúto hru, počítame s tým, že prinesie zmenu štýlu. Kočkin je vynikajúci ofenzívny hráč, ktorý sa presadzuje svojím forhendovým topspinom. Sú to dvaja typovo odlišný hráči, s čím musíme rátať pri štvorhrách. Počítame s G. Gallom na mieste druhého,tretieho hráča a na mieste štvorky sa budú striedať podľa momentálnej formy Leitner a Repaský," priblížil skladbu "áčka" Z. Gallo.

Nadchádzajúci ročník v prvej lige bude zaujímavejší aj preto, že víťaz postupuje priamo do rozširujúcej sa extraligy a druhý celok bude bojovať o postup so súperom zo skupiny Západ.

Začínajú doma

Podľa Z. Galla bude domáci začiatok súťaže pre mužstvo výhodou. "Štart bude dôležitý na to, aby sme sa odpichli do ďalších zápasov. Aj minulú sezónu sme začínali doma s Tvrdošínom a po tvrdom boji sme podľahli tesne 6:8. Aj sobotňajší zápas bude síce dôležitý, ale ešte nebude nič riešiť," povedal Z. Gallo. S Tvrdošínom hrajú Rožňavčania o 10.00 hod., v druhom zápase nastúpia popoludní proti Martinu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Posilnený Geológ chce bojovať o špicu